Înfrângere la limită pentru U-BT în meciul cu CSM Oradea

Înfrângere la limită pentru U-BT în meciul cu CSM Oradea
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au cedat, scor 82-78, într-o partidă extrem de echilibrată.

Universitatea a fost echipa mai bună în startul meciului din Sala Sporturilor “Antonio Alexe”. Elevii lui Mihai Silvășan au avut un partial de 12-3, în primele minute. Apoi, au apărut inexactitățile în ofensiva clujeană, iar gazdele s-au apropiat. Orădenii au forțat, iar primele 10 minute s-au încheiat la egalitate, scor 20-20.

În începutul sfertului al doilea, cele două echipe au mers cap la cap. Din nou, la jumătatea timpului de joc, CSM a jucat mai bine și a reușit să preia controlul partidei. U-BT s-a apărat agresiv, dar a și faultat mult. Clujenii au reușit, totuși, să echilibreze jocul, dar sfertul s-a încheiat cu gazdele în avantaj, scor 43-39.

După pauză, jocul a continuat în aceeași manieră, iar orădenii au păstrat o diferență de cel puțin o posesie. Totuși, haosul a domnit în jocul ambelor echipe, care au avut momente rare în care au reușit să înscrie sau să joace bine defensiv. Cu 10 minute înainte de final, tabela indica 60-57, iar finalul se anunța incendiar.

Tensiunea și importanța partidei s-au simțit în începutul ultimei părți. “Studenții” au alergat în prmanență după egalare, iar la jumătatea sfertului au reușit să revină pe tabelă, ba chiar au trecut la conducere. Totuși, orădenii și-au păstrat sângele rece și au reușit să se impună. Astfel, la final, tabela indica 82-78.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Kromah (17 puncte, 5 recuperări), Sakic (14 puncte, 8 recuperări) și Barro (12 puncte, 3 recuperări). De la CSM s-au remarcat Richard (27 puncte, 5 recuperări), Kariniauskas (19 puncte, 4 recuperări) și Gajovic (11 puncte, 6 recuperări).

U-BT rămâne pe locul al doilea în Liga Națională, cu 53 de puncte. Următorul meci este derby-ul cu ocupanta primului loc, CSU Sibiu. Partida va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 17, în Sala Sporturilor “Transilvania”.

Comenteaza