Întăriri în miez de noapte. "U" Cluj a împrumutat un jucător ofensiv pe final de mercato

Întăriri în miez de noapte. "U" Cluj a împrumutat un jucător ofensiv pe final de mercato
| Foto: FC Universitatea Cluj

Pe lângă sosirea fotbalistului din atac, "studenții" au obținut și semnătura Andrei Peteleu, de la CFR Cluj, care sosește tot sub formă de împrumut.

"FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu Universitatea Craiova pentru împrumutul lui Alexandru Cîmpanu (22 de ani) până la finalul sezonului actual. Jucătorul care evoluează în banda dreaptă a atacului are o Cupă și o Supercupă în palmares, dar și peste 100 de meciuri în Superliga.

După ce și-a făcut junioratul la Concordia Chiajna, Alexandru Cîmpanu a debutat la seniori pentru CSM Alexandria în Liga a III-a la 18 ani. S-a remarcat rapid și a fost transferat de FC Botoșani. A debutat în Superliga într-o victorie a moldovenilor cu Astra Giurgiu în etapa a doua din sezonul 2019/2020. A marcat trei goluri în cele 22 de meciuri jucate pentru FC Botoșani.

Cîmpanu a fost transferat de Universitatea Craiova după startul sezonului 2020/2021. A reușit să câștige primul trofeu din carieră alături de olteni la finalul acelui sezon. Craiovenii treceau cu 3-2 de Astra Giurgiu în finala Cupei României.

Și-a trecut în palmares și Supercupa la începutul stagiunii următoare, când Universitatea Craiova s-a impus în fața celor de la CFR. În total, Alexandru Cîmpanu a strâns 110 partide in tricoul craiovenilor, marcând 12 goluri și oferind 7 assist-uri.

Noul nostru jucător are nouă prezențe pentru naționalele U20 și U21. A purtat banderola de căpitan a României U20 într-o victorie cu Suedia, când a și marcat unicul gol al meciului. De asemenea, a făcut parte din lotul României U21 la turneul final al Campionatului European U21 din acest an. Mult succes la “U”, Alex!", a transmis clubul clujean.

CV Alexandru Cîmpanu

  • Nume: Alexandru Cîmpanu
  • Data nașterii: 8 octombrie 2000
  • Poziție: Extremă dreapta
  • Înălțime: 1,78 m
  • Cifre în Superliga: 112 M – 14 G – 7 A
  • Echipe pentru care a evoluat până în prezent: CSM Alexandria, FC Botoșani, Universitatea Craiova
  • Primul gol în Supeliga la 18 ani într-un duel cu CFR

Comenteaza