Interviu cu Juan Culio: "Nu am renunţat la dorinţa mea de a juca pentru România"

Interviu cu Juan Culio:
Argentinianul a acordat un interviu pentru ZIUA de CLUJ, în care spune că nu a renunţat la ideea de a evolua pentru naţionala ţării în care s-a consacrat.
Nu este puţin lucru să îl impresionezi pe “Regele” Hagi, cel mai important fotbalist al României din toate timpurile. Juan Emmanuel Culio a reuşit. Argentinianul l-a cucerit pe Hagi cu tehnica sa, cu centrările aproape perfecte, dar şi cu determinarea sa pe faza defensivă. După trei ani şi jumătate la CFR şi după un sezon de Champions League în care a fost pe podium la numărul paselor decisive, Culio l-a urmat pe Gică Hagi la Galatasaray.

Primul său meci a fost un succes. “Draculio” a evoluat 26 de minute într-un meci amical cu germanii de la Hannover 96, încheiat 3-0, şi a dat două pase strălucite. Una s-a încheiat cu o bară, cealaltă cu golul al treilea al turcilor. De la Istanbul, Juan Culio a acordat un interviu pentru ZIUA de CLUJ, în care a vorbit despre Galata, despre Hagi şi, normal, despre fosta sa echipă, CFR.

ZIUA de CLUJ: Juan, cum te-ai acomodat la Galatasaray?
Juan Culio: E totul bine aici, sunt mulţumit şi foarte fericit că am ajuns la o echipă atât de importantă.

Familia a ajuns în Turcia, s-a instalat?
Nu încă. Familia mea va merge mai întâi în România, pentru că avem multe lucruri la Cluj şi trebuie să le aducem la Istanbul.

Ai dat două pase excepţionale la primul tău meci în tricoul Galatei. Te-a felicitat cineva?
Da, toată lumea a avut o vorbă bună pentru mine. Cel mai important e că echipa a jucat foarte bine în acel meci.

Suporterii de la Galatasaray te apreciază?

M-au salutat şi suporterii, care sunt foarte pasionali aici. Îi simt foarte aproape de echipă, e o senzaţie foarte plăcută.

Cum este antrenorul Gică Hagi?
Este un antrenor foarte bun şi este o persoană importantă la Istanbul. Este un idol pentru toţi suporterii de la Galatasaray, lucru normal după toate lucrurile pe care le-a făcut pentru acest club.

În ce limbă vorbiţi?
Hagi ştie spaniolă foarte bine, dar vorbim şi româneşte.

Ţi-ai făcut prieteni la Galata?
Cu cei mai mulţi dintre colegi mă înţeleg prin semne. Vorbim cu mâinile (râde). M-am apropiat însă de columbianul Pino şi de argentinianul Insua, care e împrumutat de la Liverpool.

Ce performanţe îţi doreşti la noua ta echipă?
Aceleaşi ca şi la CFR: vreau să câştig tot!

Mulţi dintre suporterii CFR-ului te regretă. Ce le transmiţi?
Le mulţumesc pentru dragostea lor. Ei mi-au dat totul...

Preşedintele Iuliu Mureşan a spus că pe înlocuitorul tău, Viorel Nicoară, chiar tu l-ai recomandat.
Mi-a plăcut cum a jucat Nicoară în meciul cu CFR şi cred că este un jucător bun.

Va fi noul Culio?
Nu ştiu dacă va fi noul Culio, dar cred că poate fi un jucător foarte important pentru echipă. Are potenţial. Cred că a făcut bine că a acceptat să joace la CFR, iar clubul a făcut o afacere bună cu el.

Ai renunţat, odată cu transferul tău, la gândul de a juca pentru naţionala României?
Dimpotrivă. Vreau foarte mult să joc pentru România. Am fost fericit acolo. România m-a ajutat şi mi-a dat foarte mult şi aş vrea şi eu să ajut echipa naţională.

Comenteaza