Exclusiv INTERVIU. Daniel Pîrvulescu, noua achiziție a Universității Cluj, despre titlul de golgheter, Lionel Messi și Peaky Blinders

INTERVIU. Daniel Pîrvulescu, noua achiziție a Universității Cluj, despre titlul de golgheter, Lionel Messi și Peaky Blinders
| Foto: panduriics.ro

Jucătorul sosit la începutul anului de la Pandurii Târgu Jiu și-a recunoscut simpatia din copilărie pentru “Șepcile roșii”, dar a vorbit și despre emoțiile pe care le-a avut la primul antrenament sub comanda lui Bogdan Lobonț.

După o jumătate de sezon foarte bună în tricoul echipei gorjene și după 12 goluri marcate în eșalonul secund, Daniel Pîrvulescu a semnat cu Universitatea Cluj. Mijlocașul a vorbit pentru ZIUA de Cluj despre începturile sale în fotbal, idolii săi, dar și despre ceea ce face în timpul liber. Pîrvulescu a dezvăluit și simpatia sa pentru Barcelona și slăbiciunea pentru filmele de acțiune.

Cum ai început să practici fotbalul?

Prima dată am fost la Târgu Jiu, la câteva antrenamente. De mic jucam fotbal pe unde apucam, în curtea școlii, sau pe câmp, când eram la țară. Apoi, la 12 ani am început să joc în cadru organizat, la Pandurii.

Cine a fost idolul tău în copilărie?

Din străinătate îmi place foarte mult de Lionel Messi, iar din țară, l-am admirat întotdeauna pe Adrian Mutu.

Care este secretul ascensiunii tale în actuala stagiune?

A fost un an foarte bun pentru mine, un an în care am muncit foarte mult. Sper să reușesc asta în continuare și sunt convins că voi avea rezultate și mai bune.

După o jumătate de sezon foarte bună ai semnat cu Universitatea Cluj. Cum te simți la noua echipă?

Mă simt foarte bine la Universitatea. Am ajuns la un club mare, un club iubit de foarte multă lume, un club pe care eu l-am apreciat încă din copilărie. Am apreciat dintotdeaun galeria, orașul și sunt foarte fericit că am venit aici.

Poza noua 14.02.2019

Pîrvulescu (centru) , alături de alți doi jucători sosiți recent la "U" Cluj, Mircea Axente și Ionuț Ursu (foto: fcuniversitateacluj.ro)

Cum au fost primele antrenamente sub comanda lui Bogdan Lobonț?

Am avut puține emoții, a fost ceva nou pentru mine. Bogdan Lobonț este un antrenor foarte bun și ca stil de antrenament și ca tot ceea ce înseamnă pregătire. Sunt mândru că pot să colaborez cu el.

Ai sosit de la Pandurii, o echipă de mijlocul clasamentului. Crezi că poți face față în lupta pentru promovare?

Da, sunt convins că pot rezista aici. La Pandurii, chiar dacă eram la jumătatea clasamentului, eu am făcut meciuri bune împotriva echipelor din fruntea Ligii a 2-a.

Care crezi că sunt principalele contracandidate la promovare?

Clar ne vom lupta pentru promovare cu Chindia și Petrolul. Poate și Academica Clinceni va avea un cuvânt de spus, chiar și FC Argeș e o echipă bună.

Care e echipa ta favorită?

Îmi place foarte mult stilul de joc al Barcelonei, iar din țară apreciez mult Universitatea Craiova.

Ce obișnuiești să faci în timpul liber?

Îmi place mult să mă plimb, iar în rest îmi place să urmăresc filme și seriale.

Care sunt filmele și serialele tale preferate?

Îmi plac foarte mult filmele de acțiune, în special cele cu mafioți. Cred că le-am văzut cam pe toate. Iar în ceea ce privește serialele, am urmărit recent Peaky Blinders (n.r. – serial britanic, a cărui acțiune are loc în Birmingham în perioada interbelică).

Tu și Cristian Gavra ați marcat câte 12 goluri în prima parte a campionatului. Aveți vreun pariu în legătură cu cine va ieși golgheter?

Nu avem niciun pariu legat de aspectul ăsta. Nu este o prioritate pentru mine să ies golgheter la finalul sezonului, important este să promovăm. Eu m-aș bucura foarte tare pentru Cristi dacă va câștiga titlul de golgheter, chiar îl merită.

În vârstă de 22 de ani, Daniel Pîrvulescu a evoluat doar pentru Pandurii Târgu Jiu. În prima parte a sezonului, mijlocașul a evoluat în 20 de partide și a înscris de 12 ori, fiind la egalitate cu cel mai bun marcator al Universității Cluj, Cristian Gavra.

 

Comenteaza