Video Foto INTERVIU / Dragoș Tescan, jucătorul sezonului la "U" Cluj: "Sper să pot să îmi arăt valoarea în meciurile de foc din prima ligă"

INTERVIU / Dragoș Tescan, jucătorul sezonului la "U" Cluj: "Sper să pot să îmi arăt valoarea în meciurile de foc din prima ligă"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Fotbalistul de 22 de ani a vorbit pentru ZIUA de CLUJ despre așteptările sale de la noua stagiune, una în care va avea șansa să se dueleze cu forțele Ligii 1 în tricoul echipei clujene. Tescan spune că atuul lui "U" în prima ligă sunt jucătorii care lasă "și ultima picătură de energie pe teren".

După o prima jumătate de an în alb și negru în care a evoluat mai puțin, Dragoș Tescan a explodat după pauza de iarnă și a fost unul dintre oamenii care au pus umărul decisiv la revenirea Universității Cluj în prima ligă, după o pauză de 7 ani.

Fotbalistul originar din Craiova a înscris în derby-urile cu Hermannstadt și Petrolul, însă apogeul evoluțiilor sale a venit în barajul cu Dinamo, când a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului în fotbalul românesc.

Dragoș Tescanfoto: FC Universitatea Cluj

Desemnat de suporteri cel mai bun jucător al Universității Cluj în sezon trecut, Dragoș Tescan a vorbit despre bucuria câștigării trofeului "Zoltan Ivansuc", așteptările sale de la noul sezon și punctele forte ale "studenților" în bătăliile de pe prima scenă a fotbalului românesc.

Se mai simte în cadrul echipei bucuria promovării?

Nu cred că se mai simte. Avem câțiva colegi noi. E important să îi integrăm bine în grup, să ne omogenizăm și să facem suporterii fericiți în timpul campionatului.

Au reușit să se acomodeze noii colegi?

Pe majoritatea îi cunoaștem, au evoluat la nivelul Ligii 1. Au experiență și cred că le va fi ușor să se adapteze.

Cum a decurs până acum pregătirea?

Este o perioadă de acumulare. E normal să facem antrenamente mai grele. Trebuie să tragem de noi și în meciuri să punem în practică ceea ce vrem să arătăm la prima etapă din campionat.

Ai avut parte de o jumătate de an foarte bună, ce s-a schimbat pentru tine în pauza de iarnă?

Când am ajuns la Cluj am suferit o accidentare, care m-a ținut departe de teren cam o lună și jumătate. Este greu să revii după o accidentare destul de grea, să intri în ritm și să prinzi încredere. În pauza de iarnă am tras de mine și cred că asta a făcut diferența, factorul psihic.

Ce înseamnă pentru tine câștigarea trofeului "Zoltan Ivansuc" (acordat anual pentru cel mai bun jucător al sezonului la FC Universitatea Cluj - n.red.)?

Mă bucur enorm că oamenii au apreciat evoluțiile mele și că, în anul în care "U" Cluj a revenit în Liga 1, eu am fost ales cel mai bun jucător. Pentru mine acest trofeu reprezintă grupul și familia pe care am avut-o aici și cred că meritul este al tuturor. De la maseur, magazioner, toată lumea merita un astfel de trofeu.

Golul înscris împotriva lui Dinamo a fost unul special. Poți reuși asemenea execuții și în Liga 1?

A fost o execuție de moment, o execuție care ne-a bucurat. Sunt convins că dacă voi continua să muncesc vor mai veni astfel de execuții la Liga 1.

Crezi ca vei putea menține forma bună din primăvară și în noul sezon?

Rămâne de văzut. Mă pregătesc bine, îmi doresc să devin unul dintre jucătorii exponențiali și sper să pot să îmi arăt valoarea în meciurile de foc din prima ligă.

Cum consideri că va evolua echipa în Liga 1?

E important să ne împrietenim cu noii colegi și cred că rezultatele și un joc bun vor veni. Trebuie să facem puncte în primele etape, iar pe parcurs cu siguranță vom arăta un joc frumos.

Care e punctul vostru forte?

Spuneam asta și când am ajuns aici la "U" Cluj, cu Erik Lincar antrenor ne catalogăm drept o echipă de muncitori și asta va face diferența pe teren. A spus-o și Romario de mai multe ori, noi facem tot ce depinde de noi, lăsăm și ultima picătură de energie pe teren și cred că asta este atuul nostru.

Ce dueluri din Liga 1 aștepți?

Momentan aștept primul meci, e cel mai important și trebuie să începem cu dreptul. Vreau să vină foartă multă lume la primul meci. Nu contează cu cine e primul meci, însă un adversar pe care doresc să îl întâlnesc e Universitatea Craiova, eu fiind oltean.

Dragoș Tescan, nerăbdător după promovarea în Liga 1: “Cred că vom face față cu brio. Așteptăm derby-urile”

foto: FC Universitatea Cluj

Cum vezi derby-urile cu CFR Cluj din sezonul viitor?

Cu siguranță vor fi meciuri încinse, dar important e ceea ce facem noi pe teren. Nu trebuie să ne lăsăm influențați de ceea ce se întâmplă în afara terenului, noi jucăm și doar noi putem să aducem punctele.

Ce mesaj ai pentru suporterii Universității Cluj?

Vreau să le mulțumesc pentru toată susținerea din sezonul trecut. Am mai spus-o, ei au fost atuul nostru, au fost al 12-lea jucător, ne-au susținut și în momentele în care poate nu multă lume mai credea în noi. E normal să mai fie și supărați, dar la final ne-am bucurat cu toții și sper să îi facem din nou fericiți.

Sosit de la UTA în vara anului 2021, Dragoș Tescan a marcat de 7 ori în cele 25 de meciuri pe care le-a jucat în tricoul Univesității Cluj. De-a lungul carierei, jucătorul în vârstă de 22 de ani a strâns 11 apariții în Liga 1.

Comenteaza