INTERVIU | Eugen Trică: ”Oricând m-aș întoarce la CFR”

INTERVIU | Eugen Trică: ”Oricând m-aș întoarce la CFR”
Eugen Trică (41 ani) nu ar spune ”nu” unei întoarceri în Gruia. Până atunci, fostul jucător și antrenor al CFR-ului va veni la Cluj din postura de adversar. CFR și Poli Iași se întâlnesc duminică, în etapa a 17-a din Liga 1.

Trică se află din vară pe banca Politehnicii Iași. Este secundul lui Flavius Stoican. Împreună se bat cu ieșenii pentru calificarea în play-off. Ocupă locul 8 în Liga 1, cu 21 puncte. În ultimele două etape, gruparea din Copou a trecut de Concordia Chiajna (3-1) și Gaz Metan Mediaș (2-0). Cu toate că au trecut doi ani de când a plecat din Gruia, Trică încă se mai gândește la CFR.

Nu ar spune "nu" unei reveniri. "Rămâne echipa mea de suflet", a spus tehnicianul de 41 ani. În 2008 a realizat eventul cu CFR și tot în același an a evoluat cu ardelenii în grupele Champions League. Victoria de pe Olimpico, 2-1 cu AS Roma, din 16 septembrie 2008, rămâne unul din momentele cheie ale carierei lui.

După ce și-a agățat ghetele în cui, Trică a antrenat CFR-ul de două ori. Prima dată în 2013, iar apoi în 2015. La finalul anului 2015, a plecat în Arabia Saudită. A fost secundul lui Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, la Al-Ittihad. Opt luni a petrecut acolo. "Acolo se joacă cel mai intens fotbal", spune Trică.

Dar să revenim la prezent. Duminică, de la ora 18:00, Trică va reveni la Cluj în calitate de adversar. Deși este încă foarte atașat de clubul din Gruia, antrenorul român își dorește un rezultat pozitiv pentru CSM Poli Iași.

Eugen, cum e atmosfera la Iași?

E foarte bună. Victoriile îţi dau o astfel de atmosferă. Dar vin patru meciuri foarte grele (cu CFR, FCSB, Dinamo și Astra, n. red.).

Ce obiectiv aveți acolo?

Calificarea în play-off. Dar ca să ne atingem obiectivul, trebuie să luăm puncte din meciurile care urmează. Important e să ajungem în play-off. Sunt vreo 5 echipe care se bat. De la locurile 4-9, bătaia e mare. Doar trei formații s-au distanțat, iar acelea sunt FCSB, Craiova și CFR.

Duminică vei veni la Cluj în calitate de adversar. Cum vezi meciul cu CFR?

Se vede că sunt ceva probleme acolo, au o serie de rezultate negative (egaluri cu Botoșani și Mediaș, înfrîngere la Viitorul și eliminarea din Cupa României, n. red.). Dar CFR rămâne o echipă puternică, are jucători foarte valoroși și un antrenor care vrea mereu să câștige. Dar asta nu înseamnă că noi vom face doar act de prezență.

Crezi că își vor reveni? Se zvonește că și postul lui Dan Petrescu ar fi amenințat.

Nu știu, nu vreau să comentez (situația lui Dan Petrescu, n. red.). E un antrenor foarte valoros, a demonstrat-o aici, unde a luat un campionat (cu Unirea Urziceni, n. red.), dar și afară. Nu cred că are postul amenințat.

CFR a condus clasamentul până în ultima etapă. Au jucători cu experiență, cum sunt Culio și Deac. Ei duc tot greul. Când cei doi au lipsit (cum s-a întâmplat în ultimul meci, datorită unei suspendări, n. red.), nu au făcut mare lucru. Aș vrea ca CFR să își revină, dar asta după meciul cu noi (râde). Avem și noi un obiectiv, și mergem să luăm puncte.

Mai păstrezi legătura cu oficialii din Gruia?

Mai rar. De când am plecat, nu am fost chemat (înapoi, n. red.).

Dar ai reveni la CFR, în cazul în care vei primi o ofertă?

CFR rămâne echipa mea de suflet și oricând m-aș întoarce. Țin foarte mult la această echipă, la suporterii lor, și cred că sentimentul este reciproc.

Povestește-mi despre experiența din Arabia Saudită. Cum ți s-a părut nivelul?

A fost o perioadă foarte bună. Am lucrat opt luni acolo cu Victor Pițurcă. Nivelul era foarte ridicat. Pot spune că acolo se joacă cel mai intens fotbal. Sunt jucători importanți și echipe foarte bune. Am participat și în Liga Campionilor Asiei.

Ziua era foarte cald, astfel că meciurile le aveam mereu seara, la 9 jumate sau 10. Antrenamentele le făceam tot seara. Ambițiile erau foarte mari, stadioanele mereu pline. Erau 5-6 echipe care se băteau la campionat, printre care Al-Hilal, Al-Nasr și Al-Ittihad. Fotbalul din Arabia nu se compară cu cel din Emirate sau Qatar, unde lumea nu e așa interesată.

CV Eugen Trică

Data nașterii: 5 august 1976
Locul nașterii: Teslui, județul Dolj
Post: Mijlocaș ofensiv
Funcția actuală: antrenor secund la CSM Poli Iași
A mai antrenat: CFR Cluj (2013, 2015), Juventus București (2012-2013, 2014, UTA Arad (2013-2014), Metalul Reșița (2015) și secund la Al Ittihad (2015-2016)
A jucat la: Universitatea Craiova (1994-1998, 2009-2010), FCSB (1998-2003), Litex Lovech (2003-2005), Maccabi Tel-Aviv (2005-2006), ȚSKA Sofia (2006-2007), CFR Cluj (2007-2009), Anorthosis (2009) și Concordia Chiajna (2010-2011)
Palmares: Campionatul și Cupa României cu FCSB (ambele în 2001), Cupa Bulgariei cu Litex Lovech (2004), Cupa și Supercupa Bulgariei cu ȚSKA Sofia (ambele în 2006), Campionatul (2008), Cupa (2008) și Supercupa României (2009) cu CFR Cluj
46 meciuri și 15 goluri a bifat Trică la CFR Cluj. În toamna lui 2008, a evoluat cu "feroviarii" în grupele Ligii Campionilor. Formația din Gruia a terminat pe locul 4, cu 4 puncte, într-o grupă din care au mai făcut parte Chelsea, AS Roma și Bordeaux.

Comenteaza