INTERVIU. Kyndall Dykes: "Fratele meu joacă și el baschet. Odată mi-a reproșat că am irosit două șanse de a înscrie"

INTERVIU. Kyndall Dykes:
Americanul de 1.92 cm din formația lui Silvășan joacă pentru a doua oară la U-BT Cluj. Se simte ca acasă în orașul din inima Transilvaniei și își dorește un nou titlu cu "studenții", după cel cucerit în 2011.

Este etapa a 12-a, iar în incinta Sălii Horia Demian s-au adunat aproximativ 1750 de suflete. Echipa lui Silvășan caută a opta victorie consecutivă din campionat. Adversari sunt jucătorii de la BC Timișoara. În tur, "studenții" s-au impus cu 97-82. Șansele par să fie din nou de partea Universității. Publicul e în picioare, iar zgomotul produs de mingile care lovesc parchetul pare nesfârșit. Dintr-o dată, își face apariția un fundaș de 1.92, născut în New Orleans (SUA) și care joacă pentru a doua oară în tricoul "alb-negru". Bănățenii încearcă să-l blocheze pe acest Drogba al baschetului, dar totul e în zadar. Elevul lui Silvășan a ochit coșul, a aruncat balonul și crainicul a strigat într-un suflet: "KYNDALLLL DYKES !!!". Clujenii s-au impus categoric, 98-81, și se mențin pe primul loc în clasamentul Ligii Naționale.

Sunteți neînvinși de opt etape. Cum e să știi acest lucru ?

"Este un sentiment minunat, deoarece e dedicat întregii noastre munci. Senzația e extraordinară, asta și datorită aportului pe care ni-l oferă fanii", a declarat jucătorul de 29 ani pentru ZIUA de CLUJ.

Ai prins ultimul titlu al echipei (în 2011 - n.m.). Crezi că e posibilă repetarea acestei performanțe la finalul sezonului ?

"Câștigarea campionatului reprezintă, fără doar și poate, targetul nostru. Vreau să retrăiesc succesul de acum 5-6 ani, a fost incredbili ce s-a întâmplat atunci. Acum suntem pe drumul cel bun, câștigăm meciuri, dar e prematur să spun că vom lua și titlul. Sezonul e lung și se poate întâmpla orice. Dar încercăm să facem pașii potriviți, să obținem cât mai multe victorii și să oferim o atmosferă plăcută. Eu sunt încrezător în privința șanselor noastre", a spus el.

Într-un alt interviu ai spus că și tatăl tău a practicat baschetul. Fratele tău, de asemenea, joacă baschet. Ai mai avut și alți idoli care să te inspire în carieră ?

"Ei sunt idolii mei. Fratele meu, de exemplu, e mai exigent. Îl sun și îi zic că am marcat 25 puncte și mă tachinează. El însuși e jucător de baschet și prietenul meu cel mai bun. Îmi urmărește meciurile, mă sună după fiecare partidă și odată mi-a reproșat că am avut două șanse de a înscrie și eu le-am irosit. E dur cu mine pentru că își dorește să excelez, să fiu cel mai bun și face astfel încât să mă motiveze", a subliniat Dykes.

Ai evoluat în Ucraina și Israel. Cât de diferite sunt campionatele de acolo în comparație cu cel din România ?

"În Ucraina se punea mult accent pe jocul 1 la 1. Asta însemna să mă concentrez asupra unui anumit jucător din formația adversă. Era un stil rapid și deschis. În Israel am fost orientați mai mult către echipă. Jucam cot la cot, dar eram provocați să gândim diferit, să modificăm arhitectura formației. Campionatul românesc mi se pare foarte competitiv, echipe bune de jos și până sus, indiferent de locul unde evoluăm", a zis baschetbalistul american.

"CÂND S-A IVIT OPORTUNITATEA DE A REVENI LA CLUJ, AM ZIS CĂ NU O POT RATA"

În 2011 ai revenit la Cluj. Ce te-a determinat să faci această alegere ?

"Clujul este a doua mea casă. Toată lumea mă face să simt că aparțin acestui loc, că sunt de aici. Am câștigat multe meciuri, dar și atmosfera din afara terenului a contat. Mă întâlnesc cu mulți fani prin oraș, iar aceștia mă recunosc. De aceea, când mi s-a ivit oportunitatea de a reveni la Cluj, am zis că nu o pot rata", a dezvăluit elevul lui SIlvășan.

Cum îți petreci timpul liber ?

"Baschetul îmi ocupă mult timp, dar uneori merg prin restaurante cu specific americănesc. Oamenii de acolo deja s-au obișnuit cu mine. Mă mai uit la câte un film cu colegii de echipă, mergem la meciuri de fotbal, ne vizităm unii pe alții. Colegii îmi explică și care sunt regulile tenisului sau ale fotbalului, pentru că eu nu le cunosc în amănunt. În ansamblu, suntem apropiați și asta ne ajută mult pe teren".

Care este citatul tău preferat ?

"Să nu mă mulțumesc niciodată cu ceea ce am, să vreau și să pot mai mult și chiar să cred că pot deveni mai bun".

Ce le transmiți fanilor ?

"Continuați să veniți la fiecare meci și să ne fiți alături. Chiar și în timpul jocului puteți observa că interacționăm cu voi".

Kyndall Dykes și-a început cariera la Navarro (SUA), apoi a absolvit colegiul american New Orleans. În stagiunea 2009-2010, baschtebalistul de 1.92 a semnat cu U-Mobitelco, iar în 2011 a devenit campion cu formația clujeană. De-a lungul carierei, Dykes a mai jucat la Hoverla (Ucraina, 2012-2013), Politekhnika Halchyna (Ucraina, 2013-2014), Galil Gilboa (Israel, 2014-2015) și BC Mureș (2014-2015). În sezonul 2015-2016, jucătorul american a revenit la Cluj.

201 puncte a înscris Dykes pentru U-BT în acest campionat.

Trofee câștigate cu "studenții": Campionatul (2010-2011), Cupa României (2015-2016) și SuperCupa României (2016)

Comenteaza