ÎNTOARCEREA ACASĂ - Meciul a fost LIVE TEXT pe ziuadecj.ro VIDEO

ÎNTOARCEREA ACASĂ - Meciul a fost LIVE TEXT pe ziuadecj.ro VIDEO
Aproape 30.000 de spectatori aunt aşteptaţi astăzi pe Cluj Arena. Cei care nu sunt pe stadion, au posibilitatea să afle cum decurge evenimentul pas cu pas, pe ziuadecj.ro.

Clujul găzduieşte astăzi un dublu eveniment istoric: Cluj Arena va fi inaugurat ca stadion de fotbal iar "U" se întoarce acasă după a doua sa bejenie. Ar mai fi şi un al treilea eveniment important: retragerea festivă a lui Cristi Pojar, un fotbalist care a jucat la "U" întreaga sa carieră.

Vezi aici o galerie foto de la evenimentul de ieri

Universitatea joacă împotriva ruşilor de la Kuban Krasnodar, la care Pojar este antrenor secund, dar înainte clubul a pregătit un spectacol pentru suporteri. Fanii au venit şi ei cu o idee: vor realiza o coregrafie "cum nu s-a mai văzut".

Realitatea TV Cluj va realiza o emisiune în direct de la stadion, între 18.10 şi 18.45, cu mai mulţi invitaţi.

ziuadecj.ro transmite LIVE TEXT evenimentul de pe Cluj Arena încă dinainte de ora 17, când este programat primul moment al show-ului prezentat de Ioan Gyuri Pascu.

Urmăriţi evenimentul, invers cronologic:

Min 90. Meciul se încheie cu un spectaculos foc de artificii. Vă mulţumim că aţi fost alături de noi!

Min 85. Ruşii nu mai forţează, clujenii se întrec în gafe impardonabile.

Min 70. Amuzament în tribune. Spectatorii aruncă spre teren avionaşe din hârtie. Unul dintre ele s-a oprit în plasa porţii lui Belenov :)

Min 74. GOOOOOL KUBAN! 0-4! Rijkov îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor după un contraatac fulger.

Min 66. Un nou mesaj al galeriei Universităţii: "Demonstraţi că n-aţi venit la mall, că nu sunteţi turişti, e sărbătoare, fiţi mândri că sunteţi U-işti". Publicul cântă de minute bune, scorul nu contează.

Min 64. Valuri în tribunele de pe Cluj Arena. Întreg stadionul scandează HAIDE U!

Min 59. GOOOOL KUBAN! 0-3! Acelaşi Davydov receptează o pasă excelentă de pe stânga şi îndeplineşte o simplă formalitate, izbutind dubla!

Min 57. După o fază de manual, Cojocnean recentrează pentru Tony care, din 4-5 metri, trimite cu capul direct în braţele lui Belenov!

Min 53. Acelaşi Tony trimite un şut cu şpiţul direct în bara din dreapta lui Belenov!

Min 49. Şutul lui Tony este respins în corner de portarul ruşilor. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat.

S-a reluat meciul. Fumigene la Peluza Sud, în sectorul rezervat galeriei clujene.

În pauza meciului, Cristi Pojar primeşte din partea reprezentanţilor galeriei Universităţii un imens buchet de flori în culorile clubului, dar şi un trofeu, în semn de apreciere pentru cariera sa de jucător, dedicată exclusiv Universităţii. Nu au fost uitaţi Remus Câmpeanu, fostul jucător Felician Mureşan, unul dintre cei mai vechi suporteri, nea Titi, respectiv istoricul Gheorghe I. Bodea.

Min 45. Este pauză pe Cluj Arena.

Min 43. Momentul mult aşteptat! Cristi Pojar joacă din nou în tricoul echipei sale de suflet după ce îi ia locul lui Grecu. Aplauze la unison pentru fostul fundaş al Universităţii Cluj.

Min 40. Cristi Pojar se pregăteşte să intre pe teren. Fostul fundaş poartă tricoul cu numărul 3. Galeria îi scanndează numele.

Min 33. Boştină încearcă să îşi îndrepte greşeala de la gol şi şutează năprasnic, de la aproximativ 20 de metri, dar balonul trece alături.

Min 32. Kubik trimite în blocajul unui fundaş clujean.

Min 30. Vine şi prima ocazie a Universităţii. Niculescu trimite elegant, cu capul, un balon receptat din partea stângă, dar acesta nu găseşte cadrul porţii.

Min 26. GOOOOOOL KUBAN!!!! 0-2! După o eroare a lui Boştină, Davydov scapă singur cu Popa şi înscrie fără probleme, în drepta acestuia. Galeria cântă, ceilalţi spectatori aplaudă a doua reuşită a ruşilor, oferind o nouă mostră de fair-play.

Min 23. Se joacă undeva la mijlocul terenului.

Min 19. Suporterii Universităţii asigură fondul sonor al arenei. Stadionul are o acustică excelentă, gazonul rezistă.

Min 11. O nouă ocazie a ruşilor. Komkov trimite razant cu bara din stânga lui Popa. Debut încâlcit al clujenilor.

Galeria Universităţii arborează un nou mesaj, de această dată cu trimitere la Cristi Pojar, fostul jucător şi antrenor al formaţiei clujene: "Cristi Pojar U-ist adevărat, felicitări pentru tot ce ai realizat"

Min 9. GOOOOOL KUBAN!!!! 0-1! La prima acţiune de atac a oaspeţilor, Kulic înscrie elegant, pe spate, după ce receptează o pasă excelentă din flancul drept. Întregul stadion a aplaudat reuşita rusului.

A început meciul. Coregrafie de excepţie a fanilor clujeni care, la tribuna a doua au format din plăcuţe de carton o panoramă a Clujului, în vreme ce galeria de la Peluza Sud a afişat mai multe mesaje naţionaliste. De asemenea, cei de la Peluza Nord, aşezaţi compact, formează tricolorul.

18:59 Iată cele două formaţii. Universitatea Cluj: Popa - Unguruşan, Szilagyi, Pele, Grecu -Cojocnean, Boştină, Nasser, Mendy - Machado, Niculescu.

Kuban Krasnodar: Belenov - Bugaev, Zelao, Bendz, Kozlov, Tlisov, Kulik, Komlov, Varga, Kubik, Davydov.

18.57 În tribunele Cluj Arena se află aproximativ 27.000 de spectatori, iar fanii continuă să vină la stadion. Galeria Universităţii, care ocupă Peluza Sud, a afişat deja un prim mesaj: "O nouă casă, un nou început, dar niciodată nu vom uita de trecut".

18.46 Echipele se încălzesc pe teren.

18.40 "Şepcile roşii" intră în teren cu un banner înfăşurat şi lung de zece metri. Se îndreaptă spre zona peluzei şi îl desfac în faţa galeriei: "Asta a fost ziua în care voi aţi făcut să renaştem şi, prn voi, să trăim ăn fiecare zi!!! Onoare şi respect!! Slavă vouă!! Numai U! 29.01.2009"


18.30 Iată şi lotul Universităţii: Marius Popa, Bogdan Unguruşan, Zsolt Szilagyi, Steven Pele, Constantin Grecu, Sebastian Cojocnean, Gabriel Boştină, Nasser Menassel, Gaston Mendy, Claudiu Niculescu şi Gabriel Machado.

18.25 Don Sherif preia microfonul ca să prezinte cele două loturi. Începe cu oaspeţii, aflaţi deja pe teren la încălzire. Iată lotul Kuban Krasnodar: Alexander Belenov, Roman Bugaev, Zelao, Serghei Bendz, Alexey Kozlov, Arthur Tlisov Ruslanovich, Vladislav M. Kulik, Michael Komkov, Dacian Varga, Frantisek Kubik şi Serghei Davydov.

18.25 Gyuri Pascu părăseşte şi el terenul. "Încet-încet misiunea mea aici se încheie", spune el.

18.22 Cercul de la mijlocul terenului se eliberează în vreme ce juniorii, gloriile şi lotul actual al Universităţii părăsesc terenul în aplauzele Corului Filarmonicii. După un minut, şi aceştia din urmă părăsesc zona terenulu de joc, care este pregătit acum pentru încălzirea echipelor.

18.20 Pe un mesh uriaş din centrul terenului, acoperit până acum şi dezvelit, stă scris "Familia U este ACASĂ". Zeci de baloane albe şi negre sunt eliberate în aer.

18.15 Corul Filarmonicii intonează imnul Universităţii, în vreme ce pe ecranele arenei sunt afişate versurile. Peluza, dar şi tribunele, cântă împreună imnul.

18.12 Gyuri Pascu: "Adevăratul atu al lui U este faptul că e o mare familie, aşa cum aţi văzut. Cei 300 de copii care reprezintă viitorul, aceşti oameni minunaţi care sunt gloriile Universităţii şi care au venit să mai păşească o dată pe gazon, iar acum cei care împlinesc speranţa clujenilor, de a avea un titlu la Cluj".

18.08 Cearşaf în tribune, la trecerea lotului: "Bun venit acasă, U!"

18.07 Pe teren intră lotul Universităţii Cluj iar amfitrionul îi prezintă pe fiecare. Îmbrăcaţi în tricouri alb-negre care sunt o replică a celor purtate în 1919 şi cu şepci roşii în cap, aceştia salută galeria şi şutează sau aruncă în tribune mingile amplasate pe circumferinţa pistei de atletism. A fost pornită instalaţia de nocturnă.

18.06 Este ţinut un moment de reculegere în memoria celor decedaţi. Tribunele se ridică în picioare iar, pentru un minut, pe stadion e linişte.

18.05 Toţi cei invitaţi pe teren îmbracă tricourile în alb şi negru. "Bine aţi venit acasă în sfârşit! De acum încolo, vă asigur că performanţa va avea un nume, U Cluj!", transmite amfitrionul.

18.05 "Căpitanul pe viaţă", "Sisi Szilagyi", intră pe teren în salutul peluzei.

18.05 "Omul cu pasa de care e nevoie", Gabriel Boştină, intră pe teren.

18.04 Pe teren intră şi Claudiu Niculescu. "Promite că rămâne pe teren dacă ne calificăm în cupele europene".

18.03 Cristi Pojar intră şi el pe teren. "A fost crescut de U şi a jucat numai la U!", spune Gyuri Pascu. Tribunele îi scandează numele.

18.01 "Nea Titi" intră pe teren în aplauzele tribunelor şi a peluzei. "Doresc ca jucătorii de la U, întorşi acasă, să aibă cât mai multe succese şi să fim printre cele mai bune cinci echipe din ţară!", spune el. "În mod sigur vor fi cel puţin în Europa League", răspunde Gyuri Pascu.

18.00 Gyuri Pascu evocă întoarcerea din bejenia de la Sibiu a Universităţii. Peluza strigă "Haide U!".

17.48 Corul Filarmonicii intonează primul imn al Universităţii, în vreme ce juniorii şi fostele glorii ale Universităţii înconjoară centrul terenului.

17.56 Aceşti sportivi ar trebui să fie un exemplu, spune Gyuri Pascu.

17.53 Mihai Adam, Laurean Aşchilean, Nicolae Bucur, Dorin Barbu, Grigore Popa, Marius Brendan, Sorin Bajiu, Septimiu Cîmpeanu, Romulus Cîmpean, Cristi Dulca, Nicolae Florescu, Stelian Gherman, Vasile Jula, Marcel Lăzăreanu, Dumitru Lică, Liviu Mihai senior şi junior sunt şi ei printre cei care defilează.

17.50 Gyuri Pascu îi transmite un mesaj de însănătoşire fotbalistului "de fier", Mihăiţă Neşu, rănit în urmă cu câteva luni la coloană, la un antrenament.

17. 48 Mai mulţi foşti jucători, mai ales din generaţia '90, dar şi din generaţia '65 şi chiar din lotul din 1940, vor intra pe gazon pentru a saluta publicul. printre ei, Florin Prunea, Cosmin Maris, Alin Banceu, Adrian Falub, Horaţiu Cioloboc, Alpar Meszaros, Vasile Mare, Cosmin Mariş, Cristi DulcaZoli Iasko, Călin Ciucur, Marius Predatu, Ovidiu Maier, Marius Popescu, Radu Sabo sunt printre vechile glorii care vor intra şi ele pe teren. Toţi au şepci roşii şi fulare ale Universităţii Cluj.

17.40 Echipele de juniori intră pe teren pentru paradă. Sunt peste 300 de copii în centrul de copii şi juniori de la "U". "În ultimii doi ani au fost investiţi peste două milioane de euro în centrul de copii şi juniori de la Detunata. Joi are loc inaugurarea!", spune Gyuri Pascu. Din peluze, zeci de suporteri strigă "U Cluj Napoca!" sau "Şepcile Roşii", în vreme ce cei 300 de juniori, înbrăcaţi în trening-uri albe sau negre şi cu şepci roşii în cap, fac turul de onoare al stadionului.

17.30 Filarmonica intonează Gaudeamus Igitur. Zeci de suporteri se ridică în picioare, în peluză, afişează fularele şi agită steagurile României şi al Universităţii

17.23 Ioan Gyuri Pascu intră pe teren, ca amfitrion, cu o şapcă roşie în cap. "Când eram copil toată studenţimea clujeană se aduna la meci, şi normal şi altă suflare din Cluj, iar publicul era alături de echipă şi la bine şi la rău, cum e îndemnul - Haide "U", şi de mere şi de nu!.

17.23 Pe stadion intră Filarmonica din Cluj-Napoca, în costume elegante - femeile în rochii negre, iar bărbaţii - cu papioane.

17,21 Dan Petrescu şi Cristi Pojar intră câteva minute pe teren, iar la ieşire sunt aplaudaţi de suporteri.

17.17 Dedicaţie pentru Sisi în zona peluzei: un banner pe care e scris "C'e Solo Un Capitano" (Există un singur căpitan-n.red.)

17.16 Spectacolul nu a început încă. Fotbaliştii de la Kuban intră şi ei acum pe teren pentru inspecţie.

17.15 După mai bine de cinci minute în care pe ecranele stadionului a rămas blocată o singură imagine, cea a fotbalistului cu numărul "23" de la Kuban Krasnodar, pe ecrane apare acum mesajul "no signal input".

17.15 Şi finanţatorul Universităţii, Florian Walter, este deja prezent pe stadion.

17.14 Baschetbaliştii de la "U" Mobitelco, în frunte cu antrenorul Marcel Ţenter, au venit şi ei la Cluj Arena. "E extraordinar, n-am cuvinte", s-a rezumat să exclame Ţenter la intrarea în arenă.

17.11 În faţa tribunelor, la marginea pistei de alergare, sunt presărate, din doi în doi metri, mingi de fotbal, pe toată circumferinţa stadionului.

17.05 Între cei prezenţi la meci a venit şi cunoscutul comentator sportiv Cristian Ţopescu, dar şi Patriţiu Abrudan

17.00 Spectacolul care precede meciul amical nu a început încă. Pe ecranele de pe Cluj Arena rulează imagini care prezintă lotul celor două echipe.

16.59 La evenimentul de astăzi au fost acreditaţi şi nouă bloggeri clujeni.

16.58 Bannere în zona suporterilor Universităţii: "Viaţa asta ţin cu U"  şi "Mulţumim, Damian!"

16.57 Fotbaliştii Universităţii au intrat să inspecteze terenul şi au ieşit în aplauzele celor câteva zeci de suporteri prezenţi deja în peluze

16.50 Galeria a montat două bannere în zona peluzei, unde sunt puse, de altfel, câteva zeci de steaguri albe și negre. În peluza opusă se află zeci de hanorace galbene, roşii sau albastre.

16.45 Bună ziua, bine v-am găsit pe cel mai nou stadion din România, Cluj Arena, care va fi inaugurat astăzi cu un amical între Universitatea Cluj și Kuban Krasnodar. În tribune au început deja să ia loc câteva zeci de spectatori și suporteri iar la mijlocul terenului a fost amplasat un imens cerc în dungi alb-negre. Mulți dintre suporteri așteaptă încă în fața stadionului, chiar dacă porțile s-au deschis de mai bine de o oră.

 

Comenteaza