Investitori străini la o adversară a lui ”U” Cluj: ”Sezonul următor, ne propunem promovarea”. VEZI ce buget pregătesc

Investitori străini la o adversară a lui ”U” Cluj: ”Sezonul următor, ne propunem promovarea”. VEZI ce buget pregătesc
Returul Seriei a V-a din Liga a III-a se anunță a fi unul extrem de interesant. Una dintre adversarele lui ”U” Cluj este pe punctul de a fi preluată de investitori străini.

Deși a încheiat prima parte a sezonului în genunchi, cu doar 7 puncte, din care 2 victorii, un egal și 11 înfrângeri, situația Unirii Dej pare să se schimbe. Penultima clasată din Seria V-a, unde lider este Universitatea Cluj, ar putea fi preluată de doi investitori italieni. Pe banca echipei urmează, de asemenea, să fie instalat Tommaso Volpi. Acesta din urmă a jucat 12 ani pentru Sampdoria şi a fost coleg acolo cu Gianluca Vialli şi Roberto Mancini în anii '80 şi '90.

"Am fost un pic dezamăgit (de rezultatele din tur - n. red.). Nu am reușit să creem o echipă competitivă. Nivelul a crescut. Au apărut cluburi superioare financiar. CFR 2 și "U" Cluj au bugete de 20-30 de ori mai mari ca noi. Noi dorim o  colaborare cu niște parteneri străini. Se discută cu niște investitori italieni.

I-am găsit prin niște parteneri de afaceri. Ei își doresc să intre pe piața din România. Au fabrici alimentare. Acum rămâne ca aceste tratative să fie finalizate. Nu putem afirma în proporție de 100% că lucrurile sunt bătute în cuie", a declarat finanțatorul Unirii Dej, Mircea Itu, pentru ZIUA de CLUJ.

Dacă tratativele se vor încheia cu succes, echipa va avea un buget de circa 100.000 de euro în anul următor. Obiectivul pentru retur va fi salvarea de la retrogradare, iar pentru sezonul următor promovarea în liga secundă.

"Obiectivul pentru retur este să evităm retrogradarea. Investitorii străini își propun (pentru sezonul următor - n. red.) promovarea în Liga a II-a. Sigur, asta ține și de infrastructura pe care o vom avea, și de participarea comunității locale. Vom încerca să aducem jucători tineri. Nu se pune problema (unor transferuri pe sume mari - n. red.).

Mai mult de patru străni nu putem avea, nu ne permite regulamentul, și doar unul poate fi extracomunitar (din afara Uniunii Europene - n. red.). Se va încerca aducerea de jucători care au evoluat la Primavera (echipe de tineret - n. red.), în Italia.

Sunt și câțiva jucători din Liga a II-a pe care dorim să-i aducem acasă. Cu un buget de 100.000 de euro, reușim să ne salvăm de la retrogradare. Bugetul pentru turul din sezonul următor va trebui apoi renegociat, dacă se dorește promovarea. Noi, până acum, am avut un statut de amatori", a adăugat patronul formației din Dej.

Finanțatorul Unirii e încrezător că cei doi investitori sunt de bună credință. "Ce pot să vă spun e doar la nivel informativ, la nivel de presă. Nu cred că se poate întâmpla nimic suspect. Toate lucrurile se vor desfășura prin fiscalizări, sponsorizări.

Iar la ce poziție avem în clasament, nu avem ce să riscăm. Nu avem obiectiv promovarea în retur. Investitorii au fost interesați să vină aici, în momentul când au văzut că am dat jucători la CFR 2, "U", Ardealul sau Academia Hagi. Asta arată că suntem un club serios, că poate fi o afacere. Deocamdată nu pot da mai multe detalii. Trebuie să am și un acord din partea lor".

Comenteaza