Investitorii care vor CFR Cluj "evaluează situaţia echipei". Mureşan: "Cei de la Red Bull nu ne-au contactat"

Investitorii care vor CFR Cluj
În aceste zile, clubul din Gruia se află în tratative cu un grup de investitori străini care ar dori să se implice la echipă.

Consorţiul austro-elveţian Red Bull intenţionează să preia un club din Liga 1. Printre echipele vizate se numără ASA Târgu-Mureş, CFR Cluj, Dinamo sau Viitorul Constanţa. Anunţul că această celebră companie este interesată să cumpere o echipă în prima ligă a fost făcut de către oficialul mureşenilor, Daniel Stanciu, la Digisport.

Cele mai importante echipe de fotbal controlate de Red Bull sunt FC RB Salzburg (Austria), New York Red Bulls (SUA) şi RB Leipzig (Germania). CFR Cluj se află de câteva săptămâni în tratative cu un grup de investitori străini care ar dori să se implice la echipă. Iuliu Mureşan spune că nu ar fi vorba de compania austriacă.

"Cei de la Red Bull nu ne-au contactat. Deocamdată, suntem în negocieri cu alţi investitori şi acestea vor mai dura o perioadă. E un proces destul de lung, în care se fac diferite evaluări în ceea ce priveşte situaţia echipei şi abia la urmă se va lua o hotărâre. Dacă ajungem la o înţelegere cu ei, va fi bine pentru noi", a spus preşedintele "feroviarilor", pentru ZIUA de CLUJ.

Şeful "vişiniilor" este de părere că echipa va ieşi din insolvenţă şi în situaţia în care tratativele nu se vor concretiza. "Cu banii încasaţi din ultimii jucători vânduţi ne vom descurca. Am mai avut alte două oferte acum un an, tot de la investitori din străinătate, dar negocierile au picat",  declara oficialul formaţiei din Gruia la începutul săptămânii.

Pentru CFR, urmează un program dificil, cu trei partide în mai puţin de 10 zile. Sâmbătă, trupa antrenată de Vasile Miriuţă întâlneşte echipa de pe locul şase, FC Voluntari.

"Ne aşteaptă un meci complicat, pe care trebuie neapărat să-l câştigăm. În caz contrar, va fi greu pentru noi. Urmează o deplasare cu Steaua şi apoi un alt joc pe teren propriu, cu Gaz Metan. Sper să obţinem cel puţin şase puncte din aceste trei partide. Dacă nu facem niciun pas greşit, şansele noastre la play-off rămân intacte", a mai spus Iuliu Mureşan.

În acest moment, elevii lui Miriuţă ocupă locul 12, cu 4 puncte. De partea cealaltă, ilfovenii se clasează pe pe locul 6, cu 11 puncte. CFR Cluj - FC Voluntari se joacă sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 18:00. Partida poate fi urmărită în direct la TV pe Dolce, Look şi Digisport.

Comenteaza