Ioan Filip, optimist după debutul bun de sezon: "Sperăm să avem până la sfârșit același ritm. Dacă vom reuși, vom fi revelația campionatului"

Ioan Filip, optimist după debutul bun de sezon: "Sperăm să avem până la sfârșit același ritm. Dacă vom reuși, vom fi revelația campionatului"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Mijlocașul în vârstă de 33 de ani a avut parte de un start de stagiune excelent, fiind desemnat omul meciului în ambele partide jucate de echipa clujeană de la revenirea în Superligă.

Ioan Filip a reușit o pasă de gol și un gol în primele două runde din sezonul regulat, fiind unul dintre cei mai importanți jucători ai Universității Cluj în startul sezonului.

Experimentatul mijlocaș a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului în care a vorbit despre jocul echipei clujene, relația cu Erik Lincar și importanța suporterilor.

De două ori omul meciului în primele două etape din Superligă și pe lângă asta, ai fost inclus în echipa etapei a doua. Ce înseamnă aceste realizări personale pentru tine și care e secretul tău?

Sunt foarte fericit pentru realizările individuale. M-aș fi bucurat mai mult dacă am fi luat șase puncte, pentru că am fi putut face acest lucru. Le sunt recunoscător și colegilor, pentru că fără ei nu aș putea să ajung să fiu omul meciului și desigur vreau să-i mulțumesc antrenorului. Secretul constă în munca pe care o depunem zi de zi.

Ai revenit la Universitatea Cluj în iarnă. Te gândeai atunci că vei reuși promovarea alături de ”U” și apoi să începi campionatul cu două rezultate bune împotriva a două echipe puternice?

La promovare mă gândeam, pentru că de asta am și venit. Am ajuns pe Cluj Arena în urmă cu doi ani cu același gând, de a promova. Nu am reușit în primul an, simțeam că am o treabă neterminată și am revenit în iarnă, am reușit să promovez, dar e adevărat, nu mă gândeam că în următoarele două jocuri voi fi omul meciului.

”U” a impresionat în primele două meciuri prin prisma jocului, prin agresivitatea arătată în teren. Se simte un oarecare regret că nu ați reușit să luați toate punctele sau măcar să câștigați un meci din primele două?

Simțeam că putem mai mult, am avut și ocazii mai multe și cred că am fi meritat să câștigăm măcar unul dintre cele două jocuri.

Ești unul dintre jucătorii experimentați din lotul Universității, cu multe meciuri în Liga 1 și în Cupele Europene, deci ai avut ocazia să lucrezi și cu mulți antrenori. Cum l-ai descrie tu pe antrenorul Erik Lincar în câteva cuvinte?

E un antrenor sincer, curajoș și care știe ce vrea de la echipa lui. S-a și văzut asta în primele două etape, am fost o echipă agresivă și care pune presiune pe adversar.

Crezi că acest grup poate face o surpriză frumoasă în noul sezon din Superliga României?

Asta ne dorim și sperăm să avem până la sfârșit același ritm pe care l-am avut în primele două etape. Dacă vom reuși asta, cu siguranță vom fi revelația campionatului.

Primul sezon în care ai jucat pentru Universitatea a fost marcat de perioada pandemiei, iar suporterii nu au fi putut fi aproape de echipă. Acum, după ce ai revenit, ai avut ocazia să joci în fața lor. Cum simți tu din teren sprijinul și încurajările lor?

Înseamnă foarte mult. Îmi aduc aminte că în pandemie ne auzeam între noi cum vorbeam pe teren, se auzea ecoul, era o liniște care făcea fotbalul puțin mai urât, dar acum, de când m-am întors, este ceva extraordinar să ne bucurăm la fiecare meci. În ultimul sezon din Liga a II-a am avut această ocazie, să ne bucurăm la fiecare final de meci alături de ei. Pentru noi ei chiar sunt al 12-lea jucător.

Comenteaza