Sabău, după victoria cu Daco-Getica: “Nu mă gândesc să nu promovăm. Ar fi un eşec greu de suportat”

Sabău, după victoria cu Daco-Getica: “Nu mă gândesc să nu promovăm. Ar fi un eşec greu de suportat”
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

Managerul sportiv al Universității Cluj a dezvăluit și că nu s-a pus niciodată în discuție postul lui Bogdan Lobonț și că are în continuare încredere în tehnician.

După trei meciuri fără victorie, “Șepcile roșii” au dat recital pe terenul celor de la Daco-Getica și au învins cu 6-2. După “setul” reușit în fața bucureștenilor, clujenii speră din nou la promovare și au reușit chiar să urce, temporar, pe locul al doilea în clasamentul ligii secunde. Goga a fost omul meciului în capitală, după ce a înscris de două ori și a reușit trei pase decisive. Ovidiu Sabău s-a declarat mulțumit după victoria cu Daco-Getica.

“O victorie meritată. Am reuşit să depăşim un moment, consider, destul de greu, cu jucători maturi, cu experienţă, responsabili. Mă bucur mult că am reuşit astăzi să facem un meci bun, să câştigă, pentru că până la urmă conta mai puţin meciul bun, ci contau foarte mult cele trei puncte. În ultimele meciuri n-am reuşit să intrăm concentraţi, să dominăm în unele momente adversarul.

Poate am fost prea încărcaţi, preocupaţi de victorie. N-am găsit soluţii să câştigăm, atât la Petrolul, cât şi acasă, cu Mioveniul. Au fost momente grele. În aceste momente trebuie să ştim cum să reacţionăm, cum să acţionăm să găsim soluţii. Când lucrurile merg bine, toată lumea e lângă tine. Când lucrurile nu funcţionează, trebuie să fim maturi şi înţelepţi, să găsim soluţii”, a spus Sabău, conform Prosport.

Managerul sportiv al clujenilor a explicat că postul lui Lobonț nu a fost în pericol după înfrângerea cu CS Mioveni. “Nu s-a pus problema schimbării lui Bogban Lobonţ. A fost o nemulţumire firească, civilizată, chiar şi după meci. Se întâmplă astfel de lucruri, când lucrurile nu merg bine, antrenorul este vinovat de fiecare dată. Din păcate, consider eu, pentru că nu lucrurile stau aşa întotdeauna.

Bogdan e un om care merită în continuare încrederea noastră. Îi lipseşte, în momentul de faţă, experienţa, dar e un profesionist deosebit, foarte preocupat. Sper ca, împreună cu el, să ne îndeplinim obiectivul anul acesta. Am încredere mare în jucători şi în staff. Echipa care este mai matură, mai dornică să promoveze, cu jucători responsabili, şi eu consider că am astfel de jucători, va promova.

Ne putem îndeplini obiectivul în acest an, datorită experienţei pe care o au jucătorii şi datorită Centenarului, dar şi pentru că avem jucători crescuţi la centrul de copii şi juniori. Nu mă gândesc să nu promovăm. Pentru mine ar fi un eşec greu de suportat, dar şi pentru suporterii noştri”, a declarat Sabău.

La finalul săptămânii, Universitatea Cluj revine pe propriul teren, unde va întâlni Farul Constanța.

Comenteaza