Cresc șansele unui turneu WTA la Cluj. Ion Țiriac, noul președinte al Federației Române de Tenis

Cresc șansele unui turneu WTA la Cluj. Ion Țiriac, noul președinte al Federației Române de Tenis
| Foto: Sports Festival

Fostul mare tenismen a fost ales în fruntea forului național, după ce l-a învins pe Marius Vecerdea, principalul său contracandidat.

Federația Română de Tenis are un nou președinte, iar alegerea sa ar putea duce la îndeplinirea unui vis, un turneu WTA la Cluj. Ion Țiriac a obținut azi 32 din cele 54 de voturi în Adunarea Generală de Alegeri a Federației și a devenit noul președinte. În vârstă de 80 de ani, omul de afaceri s-a arătat în trecut interesat de oraganizarea unui turneu WTA la Cluj, având și susținerea primarului Emil Boc. 

"Noi suntem deschiși la orice variantă, la orice posibilitate, la orice alternative de a avea un asemenea turneu, indiferent cine îl propune, suntem extrem de deschiși, și din această perspectivă Clujul are resursele, are infrastructura și este singurul oraș din România care poată să ofere toate acestea. Am avut mai multe discuții, pe mai multe paliere, și cu mai multe persoane.

Eu sper să se concretizeze, pentru că deschiderea noastră este mare. Ne interesează să avem la Cluj un asemenea turneu, evident că resursele publice sunt limitate. Noi nu putem aloca din bani publici premii pentru jucători, putem pune la dispoziție doar logistica", spunea Boc, în urmă cu două luni. 

Ideea unei competiții de avenrgură organizată în Sala Polivalentă a venit după meciurile disputate la Cluj de echipa de Fed Cup a României, partide în care jucătoarele au avut parte de o susținere importantă.

Comenteaza