Iordănescu spune că nu vrea România - Spania la Cluj. Care este adevărul (surse)

Iordănescu spune că nu vrea România - Spania la Cluj. Care este adevărul (surse)
"Trebuie făcut tot ce e cu putință pentru ca partida cu Spania să se joace la București", a spus selecţionerul. ZIUA de CLUJ a aflat care este adevărul din spatele declaraţiei lui Anghel Iordănescu.

Selecţionerul a declarat luni că exclude varianta Cluj pentru amicalul din 27 martie, cu Spania. Selecționerul se teme de starea gazonului și le cere oficialilor Federaţiei Române de Fotbal (FRF) și celor de la Primăria Capitalei să aducă meciul pe Arena Națională.

"Nu știu dacă se va disputa la Cluj nici măcar meciul cu Lituania. Eu sunt convins că meciul cu Spania se va juca la București, pe Arena Națională. Stadionul din Cluj, din informațiile pe care le am eu, nu se află într-o stare foarte bună.

Nu aș vrea ca echipa națională să pățească ce a pățit la Ploiești, la meciul cu Feroe, când ni s-a promis că vom avea un câmp de joc foarte bun și am rămas doar cu promisiunile. Trebuie făcut tot ce e cu putință pentru ca partida cu Spania să se joace la București. Sunt convins că atât FRF, cât și cei de la Primăria Capitalei își vor asuma răspunderea și jocul să se dispute pe Arena Națională", a spus Iordănescu, pentru Digi Sport. 

CITEŞTE ŞI Mesaj dur la adresa lui Iordănescu: "Faceți bine și nu jigniți Clujul! Nu e oraș de mâna a doua!"

ZIUA de CLUJ a aflat, însă, că FRF a făcut deja rezervări la hotel, inclusiv pentru meciul cu Spania, şi că ibericii analizează, de asemenea, hotelurile din Cluj. În discuţie sunt cele două stabilimente de cinci stele din oraş. Se ştie inclusiv că arbitrii ar urma să tragă la un hotel care are camere de cinci stele, aflat lâgă Parcul Central, iar federaţia negociază cu firmele de pază din Cluj un pachet de două meciuri.

Este aproape sigur că partida cu campioana europeană va avea loc pe Cluj Arena, însă oficialii federaţiei şi Iordănescu fac până la capăt presiuni pentru a juca la Bucureşti, unde primăria nu vrea să îşi asume răspunderea pentru eventuale incidente.

Acoperişul Naţional Arena nu este autorizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Miza este pur financiară. Aducerea Spaniei costă federaţia aproximativ un milion de euro, bani care trebuie recuperaţi din bilete. La Cluj, sunt 30.000 de locuri, iar un calcul simplu ne arată că tichetele ar urma să coste peste 30 de euro. În capitală, stadionul are peste 50.000 de locuri. 

Directorul SC Cluj Arena SA, Radu Raţiu, susţine că problema gazonului de proastă calitate ar fi una falsă. "După meciul de sâmbătă, al Universităţii, am făcut a doua însămânţare, nisipare, vertridrenare, toate tratamentele, am acoperit terenul cu o folie specială, care permite să se facă fotosinteza şi am pornit instalaţia de încălzire. În cinci zile iese firul de iarbă, iar în două săptămâni gazonul va arăta impecabil", a spus Raţiu.

Cluj Arena funcţionează din toamna anului 2011, dar până acum echipa naţională de fotbal masculin nu a venit niciodată să joace aici. Partida din 23 martie, cu Lituania, ar urma să marcheze o premieră. Meciul cu Spania este programat pentru 27 martie.

FRF trebuie să anunţe la începutul acestei săptămâni unde se va desfăşura întâlnirea cu campioana europeană. În contractul dintre federaţiile din România şi Spania sunt trecute doar două stadioane: Arena Naţională şi Cluj Arena.

Comenteaza