Istoria se repetă. CFR Cluj, debut cu remiză în noul sezon al Ligii 1

Istoria se repetă. CFR Cluj, debut cu remiză în noul sezon al Ligii 1

La fel ca anul trecut, formația din Gruia a remizat în fața Botoșaniului, scor 1-1, în prima etapă de campionat.

Clujenii au început tare primul meci din noul sezon, iar Țucudean a reluat periculos cu capul, în minutul patru. După 10 minute de joc, “feroviarilor” le-a fost anulat un gol pe motiv de offside. CFR-ul a controlat autoritar partida și ocaziile au continuat la poarta lui Pap. Manea a executat bine o lovitura liberă în minutul 17, dar balonul a fost pe direcția goalkeeperului oaspeților.

Jocul ofensiv al echipei lui Edi Iordănescu s-a concretizat după aproape o jumătate de oră de joc, când Vinicius a reluat în plasă o centrare a căpitanului Camora. Botoșănenii au încercat să răspundă, iar Burcă a semnat prima și singura ocazie a formației din Moldova. Până la pauză, Omrani și Țucudean au mai trecut pe lângă oportunitatea de a majora diferența, iar arbitrul a mai anulat un gol al clujenilor. Scorul pauzei a fost 1-0, într-o repriză caracterizată printr-un joc dur al oaspeților, consecințele fiind suportate de Djokovic și Țucudean.

Actul secund a început mai bine pentru echipa lui Costel Enache, care a reușit o egalarea la trei minute de la reluare. Autorul golului, Fulop, a profitat de nesiguranța din apărarea “feroviarilor” și a înscris. Două minute mai târziu, Omrani a fost aproape să readucă CFR-ul în avantaj, dar un fundaș botoșănean a resins de pe linia porții. Elevii lui Edi Iordănescu au continuat asaltul la poarta lui Pap, dar acțiunile de atac nu s-au concretizat.

Cu 10 minute înainte de final, Fulop a scăpat singur cu Arlauskis, dar nu a reușit să reia pe spațiul porții. CFR Cluj a răspuns prin două ocazii mari, după lovituri de colț. Clujenii au avut șansa de a trece în avantaj și în minutul 84, când Burcă a fost aproape șă își învingă propriul portar. Astfel, partida din Gruia s-a încheiat 1-1 și CFR a debutat cu stângul în noul sezon.

Echipe de start:

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Culio, Hoban (Males ‘81), Djokovic (Costache ‘60) – Deac (De Luca ‘90+1), Țucudean, Omrani

FC Botoșani (4-2-3-1): Pap – Patache, Miron, Burcă, Soiledis – Oaidă, Rodriguez – Mihai Roman (Chitoșcă ‘70), Fulop (Dumitraș ‘82), Golofca – M. Roman

Următorul meci al “feroviarilor” va fi prima manșă din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Jocul cu suedezii de la Malmo se va disputa pe arena din Gruia, marți, 24 iulie.

Comenteaza