Iuliu Mureșan, despre golul isteriei de la Pitești: "A fost valabil! Am pățit-o și noi, dar am tăcut"

Iuliu Mureșan, despre golul isteriei de la Pitești:
Președintele CFR 1907 a comentat faza din care Tade a restabilit egalitatea în meciul de cupă cu CS Mioveni.

Șeful din Gruia susține că reușita francezului, din minutul 86, a fost perfect valabilă, chiar dacă jucătorii săi nu au returnat balonul adversarului, așa cum ar fi fost fair-play. El a amintit un episod asemănător, în care CFR a fost dezavantajată similar, dar care nu a luat amploarea de acum.

"Nu e ciudat, e un gol normal. Și noi am luat gol așa, în urmă cu patru-cinci ani, cu Bistrița. Am pierdut acasă, dar am tăcut din gură. Golul a fost valabil. Important e că ne-am calificat, spiritul de luptă al băieților merită subliniat. Îi respect pe cei de la Mioveni, îi felicit pentru modul cum au luptat, dar meciul ține 90 de minute. Noi am fost mai buni", a declarat "boss-ul" din Gruia, pentru Look TV. 

Mureșan a adăugat că valoarea individuală a jucătorilor săi și-a spus din nou cuvântul, chiar dacă terenul și vremea de la Pitești le-au fost potrivnice. 

"Nu e o surpriză că am bătut, era dacă nu ne calificam. Era surpriză că ei conduceau cu 3-0. Jucătorii noștri s-au adaptat mai greu la condițiile de joc, terenul a fost foarte greu, nu s-a putut juca fotbal. Nu erau obișnuiți să joace pe un gazon înghețat și alunecos, le-a trebuit o repriză întreagă ca să se adapteze. Cei de la Mioveni au fost mai motivați psihic, dar când ne-a ajuns cuțitul la os, am pornit motoarele. Am avut banca de rezerve și asta s-a văzut. Jucătorii introduși pe teren au dat goluri, iar Tade și-a confirmat din nou valoarea. Avem jucători de valoare, cum Mioveniul nu are. Pregătirea fizică, voința și valoarea superioară a jucătorilor noștri, și-au spus cuvântul", a explicat Mureșan. 

Golul care a declanșat isteria a venit pe final, în urma unei faze controversate. Cu un om accidentat, gazdele au trimis balonul în aut, pentru a permite intervenția staff-ului medical. CFR a repus de la margine, Chanturia a trimis spre poartă, Ivanovski l-a servit pe Tade, care a înscris printre picioarele lui Popescu.

Condusă cu 3-0 în minutul 60 de CS Mioveni (locul 4 în Liga a II-a), CFR a întors scorul și s-a calificat în semifinalele Cupei României "Timișoreana". Stoica, Nilă și Gălan au marcat pentru echipa lui Claudiu Niculescu. De partea cealaltă, Tade a izbutit o "dublă", Chanturia respectiv Ivanovski semnând celelalte goluri, ultimul cu o execuție imparabilă, în prelungiri. 

 

Etichete
Comenteaza