Jackpot pentru CFR Cluj! Câți bani intră oficial în conturile campioanei după calificarea în primăvara europeană

Jackpot pentru CFR Cluj! Câți bani intră oficial în conturile campioanei după calificarea în primăvara europeană
| Foto: Facebook.com/cfr1907

CFR Cluj încasează de la UEFA nu mai puţin de 6.75 milioane de euro, datorită performanţelor reuşite în acest sezon al cupelor europene.

„Feroviarii” au dominat în ultimii 5 ani fotbalul din România, însă costurile au fost pe măsură. Campioana României este echipa din Liga 1 care a cheltuit cei mai mulţi bani în această perioadă.

Campioana României a avut un parcurs bun în cupele europene. CFR Cluj a fost eliminată încă din primul tur al Ligii Campionilor, de Pyunik Erevan, n-a intrat nici în grupele Europa League, însă a reuşit să le prindă pe cele din Conference League.

Echipa lui Dan Petrescu a reuşit să se califice în primăvara europeană din Conference League, dintr-o grupă cu Sivasspor, Slavia Praga şi Balkani.

Parcursul pe care l-a avut CFR Cluj l-a avut până acum i-a asigurat deja 6,75 de milioane de euro. Însă la această sumă se va adăuga şi cota din market pool, care poate duce suma la peste 8 milioane de euro, scrie orangesport.ro.

În plus, dacă va avansa în competiţie, poate încasa alte bonusuri: 600.000 de euro dacă trece de următoarea fază, un milion de euro dacă intră în sferturi, două milioane de euro dacă atinge semifinalel şi 3 milioane de euro dacă are vreo şansă uriaşă să intre în finală.

Însă, CFR Cluj are un obstacol serios în următoarea fază, greu de trecut, Lazio Roma, una dintre cele mai în formă echipe din Italia.

Comenteaza