Jucătoarele României, speranțe mari înaintea duelului cu Rusia din Fed Cup: “Cred că putem face un rezultat foarte frumos”

Jucătoarele României, speranțe mari înaintea duelului cu Rusia din Fed Cup: “Cred că putem face un rezultat foarte frumos”

Deși pornesc cu a doua șansă, în absența celor mai bune jucătoare, reprezentantele României sunt convinse că pot reuși o surpriză la Cluj-Napoca.

Echipa de Fed Cup s-a întors în Sala Polivalentă pentru partida cu Rusia, din primul tur al Grupei Mondiale. Deși nu se vor putea baza pe Simona Halep, Irina Begu sau Monica Niculescu, româncele sunt încrezătoare că pot reușit un rezultat pozitiv împotriva unei echipe care se confruntă la rândul ei cu ceva probleme de lot. La conferința de presă premergătoare jocului, atmosfera din echipa României a părut foarte bună, iar optimismul a fost la cote maxime.

Antrenorul nejucător al României a vorbit despre selecție și depsre suportul primit din partea jucătoarelor care nu pot să participe. “Nu a fost cred că formez echipa. Este bine că avem multe jucătoare cu experiență internațională și totul a venit natural, în ordinea clasamentului. Le-am ales pe cele mai bune și atmosfera de la echipă e foarte bună. Nu cred că va fi o presiune în plus pe ele. La antrenament se descurcă bine, simt mingea, își doresc să joace și cred că nu au dece să aibă presiune. Este un plus pentru ele faptul că nu suntem favoriți pe hărtie.

Față de echipa inițială a Rusiei sunt mici modificări. Kuznetsova nu a venit, Pavlyuchenkova nu a venit, dar în rest echipa este completă. Au introdus o jucătoare nouă, care cred că este pe post de rezervă. Pe celelalte le cunoaștem și știm ce să așteptăm de la ele.

Am văzut o postare a Simonei Halep, care a spus că e alături de echipă. Simona mi-a trimis și un mesaj, în care mi-a urat succes. Miki Buzărnescu intenționează să fie alături de noi, iar de la celelalte  fete nu am primit nimic, dar sunt convins că sunt cu gândul la noi”, a declarat Segărceanu.

Ana Bogdan

“Ne-am acomodat foarte repede cu absolut tot, cu terenul, cu mingile, cu luminile. Jucăm din ce în ce mai bine și ne pregătim intens în fiecare zi. Simt un pic presounea, fiind liderul echipei, dar pe de altă parte o iau ca pe o șansă. E un moment pe care l-am așteptat mult timp și acum a venit. Sunt pregătită și voi face tot posibilul să fie două meciuri cât mai bune.”

Raluca Olaru

”Și eu mă bucur să fiu aici. Întotdeauna îmi doresc să fiu parte din Fed Cup. Ce au spus fetele e adevărat. Ne simțim bine împreună, suntem din ce în ce mai bine de la zi la zi și cred că suntem pe drumul cel bun. Trebuie să ne așteptăm la două zile pline. Pline de emoție, pline de luptă, pline de dorință. Mă bucur mult că fetele noi sunt aici, cred mult în ele și cred că putem face un rezultat foarte frumos.”

Gabriela Ruse

”Eu mă simt foarte bine, mă bucur și sunt onorată să fiu în echipa României. Sper să facem un rezultat bun și să fim unite. Eu am primit un mesaj din partea Monicăi Niculescu. MI-a spus să nu am emoții, este șansa mea și trebuie să dau totul pe teren.”

Jaqueline Cristian

”Și eu mă bucur foarte mult să fiu aici, deși este prima dată și am destul emoții. Echipa e destul de unită și comunicarea dintre noi e foarte bună. De la zi la zi cred că nivelul e din ce în ce mai bun. O să dăm tot ce avem mai bun ca să iasă totul bine.”

Irina Bara

”Este o mare onoare să fiu aici, să fiu prezentă în premieră în echipa de Fed Cup. Ne-am acomodat foarte bine, toate ne simțim bine, e o atmosferă bună și o să dăm tot ce avem mai bun.”

 Partida de Fed Cup, dintre România și Rusia se va disputa în 7 și 8 februarie în Sala Polivalentă.

Comenteaza