Jucător român reţinut şi eliberat într-un dosar de aranjare a unor meciuri în Australia

Jucător român reţinut şi eliberat într-un dosar de aranjare a unor meciuri în Australia
Atacantul român Cristian Cristea (25 de ani), fost jucător la FC Snagov şi Viitorul Constanţa, în prezent la Southern Stars, din a doua ligă australiană, a fost reţinut şi ulterior eliberat de poliţia de la Antipozi, fiind anchetat într-un dosar de aranjare a mai multor partide.

Potrivit news.com.au, Cristea a fost eliberat în cursul zilei de luni din arestul poliţiei, el urmând să mai fie supus altor interogatorii.

Într-un meci în care Southern Stars conducea pe South Melbourne la pauză, antrenorul Zaya Younan i-a schimbat pe cei mai buni jucători ai echipei, inclusiv pe Cristea, care marcase golul. La final, meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

În acest sezon, Southern Stars a avut un buget de doar 45.000 de dolari pentru jucători şi antrenori.

Younan s-a oferit să fie antrenorul echipei în acest sezon fără a fi remunerat, deşi tehnicienii au la acest nivel salarii între 400 şi 1.000 de dolari pe săptămână. Totodată, el a promis că va aduce jucători străini pe gratis.

Conform heraldsun.com.au, opt jucători ai echipei, Cristian Cristea, Ryan Hervel, Joe Woolley, Nicholas McKoy, Tamas Nagy, Jiri Kabele, Reiss Noel şi David Obaze, au fost duşi, duminică, în arestul poliţiei din Melbourne. Patru dintre aceştia, Obaze, McKoy, Noel, şi portarul Woolley, au rămas în arest şi au fost acuzaţi oficial de aranjare a meciurilor pentru pariuri.

Sursa citată a menţionat că în luna august, mai mulţi jucători au petrecut câteva zile într-un complex hotelier din staţiunea Bali (Indonezia), unde cele mai ieftine camere costă 360 de dolari pe noapte, iar cele mai scumpe 800 de dolari, cu mult peste posibilităţile fotbaliştilor de la Southern Stars, care au salarii de circa 3.500 de dolari pe lună.

În Bali, jucătorii au făcut snorkeling, scufundări acvatice, s-au dat cu "banana" şi au făcut şi o excursie până la insula Lembongan.

Ei au revenit în Australia la timp pentru a juca în meciul contra echipei Richmond Football Club, fără să ştie că poliţia din Victoria se află la marginea terenului, aşteptând să efectueze arestări.

Meciul Richmond - Southern Stars, scor 0-0, este unul dintre cele cinci partide care ar fi fost aranjate pentru pariuri în perioada iulie - septembrie. Celelalte patru partide sunt cele pierdute cu Green Gully, scor 0-3, Pascoe Vale, scor 0-4, Oakleigh, scor 0-4, şi Hume City, scor 0-4.

Southern Stars a câştigat un singur meci şi a remizat de patru ori în cele 21 întâlniri disputate în acest sezon.

Etichete
Comenteaza