Jucătorii lui “U”, gata să își ia revanșa după eșecul de la Reșița: “A fost un semnal de alarmă”

Jucătorii lui “U”, gata să își ia revanșa după eșecul de la Reșița: “A fost un semnal de alarmă”
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Fotbaliștii formației clujene revin cu forțe proaspete pentru meciul din runda a doua a eșalonului secund, rundă în care vor întâlni Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Un eșec neașteptat la Reșița în prima etapă a pus sub semnul întrebării obiectivul “studenților” din acest sezon. Totuși, jucătorii Universității Cluj sunt pregătiți să arate că totul a fost un accident și să obțină primele punte din noul sezon. În fața lor va sta cea mai nou formație din Liga a 2-a, Viitorul Pandurii Târgu Jiu. O fuziune între Luceafărul Oradea și retrogradata Energeticianul promite să fie un adversar periculos.

Unul dintre cei mai experimentați jucători ai clujenilor, George Florescu a vorbit despre partida din prima etapă. “Într-adevăr a fost un prim meci total nesatsifăcător, în primul rând prin prisma rezultatului. Am încercat să trecem peste acest rezultat, să punem totul pe seama unui accident și să sperăm că acest accident ne va trezi să dăm mult mai mult. Avem un obiectiv de atins și nu este unul îndrăzneț pentru un club ca Universitatea Cluj.

Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să luăm fiecare meci în parte, să ne dedicăm mult mai mult meseriei. A fost un semnal de alarmă și sunt convins că toți jucătorii au înțeles că trebuie să dea fiecare mai mult și să câștigăm meciurile pe care le avem”, a declarat fostul internațional.

Mijlocașul a discutat și despre condițiile meteo de la ora jocului. “Căldura e mereu aceeași pentru ambele echipe. Nu avem dreptul să dăm vina pe nimic, suntem obligați să câștigăm. Este primul meci acasă, chiar dacă acasă înseamnă la Târgu Mureș. ȘI anul trecut am jucat primul meci acolo, am reușit să câștigăm, dar din păcate am ratat obiecitvul. Sper să fie invers anul acesta, am început cu un eșec la Reșița și la începutul campionatului sper să ne bucurăm de atingerea obiectivului”, a spus “decarul” clujenilor.

Florescu a făcut și o comparație între lupta la promovare din sezonult trecut și actuala stagiune. “Sunt mult mai multe echipe care și-au declarat intenția de a promova. Sunt echipa cu bugete similare cu al nostru, sunt echipe cu jucători buni, dar eu consider că asta crește doar nivelul competiției.

Nu ar trebuie să ne fie teamă în niciun fel de faptul că sunt mai multe echipe bune. Ar trebui să ne motiveze și mai tare și anul acesta să demonstrăm că sezonul trecut a fost o întâmplare faptul că nu am reușit să promovăm”, precizat mijlocașul.

Tânărul Alex Popa prefațat, la rândul său, partida de la Târgu Mureș. “Jocul a lăsat de dorit, noi am pregătit cu totul altceva. A vorbit și Mister cu noi, am vorbit și noi între noi, dar am trecut peste, am șters cu buretele și încercă să nu mai repetăm greșelile pe care le-am făcut. Nu putem să plângem toată viața după o înfrângere, așa e în sport, trebuie să știi cum să treci peste.

Nu îi cunoaștem foarte bine pe băieți, Mister ne-a dat câteva nume de jucători periculoși. Noi ne facem jocul nostru și trebuie să obținem victoria. Nu știu ce n-a mers la Reșița, probabil s-a acumulat și oboseală după cantonament, a fost și perioada scurtă de odihnă după 10 zile grele acolo”, a spus jucătorul.

Fotbalistul Unviersității Cluj a vorbit și despre obiectivul său personal din acest sezon. “Obiectivul meu personal este să joc cât mai mult, să fiu sănătos și să îmi ajut echipa. Trebuie să îndeplinim obiectivul de echipă, să promovăm. Toată lumea știe care e obiectivul, toți ne dorim să promovăm. Pentru mine e o onoare să joc alături de mari fotbaliști, cu experiență”, a declarat Alex Pop.

Jocul dintre Universitatea Cluj și Viitorul Pandurii Târgu Jiu se va disputa duminică, de la ora 15:30.

 

Comenteaza