Jucătorii Universității Cluj au revenit în țară cu un obiectiv clar: “Luptăm pentru promovare”

Jucătorii Universității Cluj au revenit în țară cu un obiectiv clar: “Luptăm pentru promovare”
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

După un cantonament de două săptămâni în Antalya, “Șepcile roșii” au revenit în țară și sunt gata să reînceapă lupta pentru accederea în Liga 1.

După primul stagiu de pregătire sub comanda lui Bogdan Lobonț, fotbaliștii Universității Cluj sunt pregătiți să reînceapă lupta din Liga a 2-a. În Turcia, clujenii au înregistrat o victorie, două remize și două înfrângeri în partidele de pregătire menite să îi pregătească pentru duelurile cu Sportul Snagov, Petrolul Ploiești sau Academica Clinceni. Totuși, “studenții” au suferit în Antalya din cauza precipitațiilor abundente.

George Florescu a povestit impresiile sale după stagiul de pregătire. “Din păcate am avut un meci anulat, iar în altul am jucat doar o repriză, din cauza ploii, dar am avut patru meciuri amicale în care ne-am testat potențialul. Eu zic că suntem pe un drum ascendent și pornim cu încredere în acest an.

În primul rând, Lobonț este foarte foarte pozitiv. A venit cu experiența acumulată în campioantul Italiei și în Olanda și cu siguranță a avut de la cine să învețe. A adus niște metode noi, suntem fericiți că îl avem alături de noi și cred că această echipă va reușit să promoveze”, a declarat fostul internațional.

Mijlocașul a vorbit și despre modul în care lucrează Bogdan Lobonț. “E la fel ca și cu alt antrenor. Eu am mai lucat cu antrenori care au fost portari. Am lucrat și în Rusia, cu Cherchesov, care acum e la naționala Rusiei. Am lucrat și cu Răzvan Lucescu, deci am experiență cu antrenorii care au fost portari. Nu cred că e nicio diferență, e foarte important că Bogdan a învățat foarte mult la școala de antrenori pe care a urmat-o în Italia”, a spus “decarul” clujenilor.

Florescu crede că Universitatea începe partea a doua campionatului cu șanse mari de promovare. “Cu siguranță suntem pregătiți să ne luptăm pentru promovare. Pentru asta ne-am pregătit în Antalya, pentru asta ne pregătim și acum și pentru asta ne-am pregătit de când am început în Liga a 4-a. Nou-veniții sunt jucători de valoare, nu cred că au nevoie să se integreze, pe majoritatea îi cunoșteam, deci nu a fost nicio problemă. I-am primit cu brațele deschise”, a precizat mijlocașul.

Fostul internațional consideră că obiectivul impus de primarul Emil Boc, accederea în cupele europene, este unul realizabil. “Este un obiectiv măreț, dar unul realizabil. Cred că oamenii cu potențial financiar din Cluj se vor implica în cazul în care vom promova și s-ar putea construi o echipă foarte frumoasă aici, la Universitatea”, a încheiat Florescu.  

Laszlo Sepsi a vorbit, la rândul său, despre nivelul de pregătire la care se află echipa clujeană. “Suntem aproape pregătiți, mai avem o săptămână și jumătate și vrem să profităm de aceste zile pentru a completa ceea ce ne lipsește. Sunt câțiva jucători noi, care trebuie ă se integreze și e foarte important să ne revenim și să începem foarte bine campionatul. A fost un stagiu bun, cu multe antrenamente, meciuri amicale. Important e că am revenit acasă sănătoși și ne-am pregătit foarte bine, atât fizic, cât și tactic”, a spus apărătorul lateral.

Fundașul stânga a dicutat și despre antrenamentele sub comanda noului antrenor. “Bogdan Lobonț e foarte concentrat la ceea ce face, e foarte preocupat să ne dea cât mai multe detalii despre adversari, despre ceea ce vrea el să jucăm. Se vede că vine dintr-un campionat puternic, iar acest lucru ne va ajuta în retur. Deja ne-am obișnuit cu metodele lui de antrenament și în finalul anului el a coordonat pregătirea”, a precizat Sepsi.

Universitatea Cluj începe partea a doua a campionatului pe terenul Energeticianului. Partida va avea loc sâmbătă, 23 februarie, de la ora 13:00.

Comenteaza