Jucătorul anunţat de ”U” Cluj ca achiziţionat pe trei ani a semnat cu FC Argeş

Jucătorul anunţat de ”U” Cluj ca achiziţionat pe trei ani a semnat cu FC Argeş

În februarie, până să se reia partea a doua a campionatului Ligii 2, ”U” Cluj anunţa că a semnat pe trei ani cu fundaşul Vlad Motroc (20 de ani), jucătorului aflat în ultimele şase luni de contract cu Daco-Getica urmând a-i începe noul angajament începând cu 1 iulie.

Motroc a continuat să evolueze pentru formaţia bucureşteană, iar de luni ar fi trebuit să se alăture lotului condus acum de Cristian Dulca, cel care a sunat de ieri adunarea la Universitatea, conform portalului Liga 2.

Motroc nu va mai merge însă la Universitatea Cluj, fiindcă, din câte se pare, înţelegerea cu echipa care a ratat promovarea la baraj a picat. Jucătorul care şi-a făcut junioratul la Dinamo va fi adversarul la promovare al lui ”U” în noul sezon, însă nu pentru că va continua cu Daco-Getica, ci pentru că tocmai a semnat cu FC Argeş.

Clubul piteştean a anunţat în această dimineaţă că a ajuns la un acord cu Vlad Motroc pentru următoarele două sezoane. Fundaşul are 33 de meciuri jucate în recentul sezon al Ligii 2 în tricoul echipei Daco-Getica, dintre care în 29 a început ca titular, şi a înscris un gol, chiar împotriva lui FC Argeş (scor 1-1 la Piteşti).

Vlad Motroc este fiul lui Florin Motroc, un fost mijlocaş care a evoluat pentru Rapid, Sportul, FC Argeş, Selena Bacău, Ceahlăul, Farul, Sheriff Tiraspol, UM Timişoara sau Al Jahra (Kuwait), dar şi nepotul lui Ion Motroc, un fost campion cu Rapid în 1967 şi fost jucător la Sportul, FCM Reşiţa, Poli Iaşi sau Chindia.

”Bine ai venit, Vlad Motroc! Clubul FC Argeş a reuşit să obţină semnătura unuia dintre cei mai doriţi fundaşi de mare perspectivă ai României. Câştigător al Cupei României U19 cu Dinamo Bucureşti, Vlad Motroc (20 de ani) şi-a pus semnătura pe un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu gruparea din Trivale.
Înţelegerea va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2019.

Crescut de Dinamo Bucureşti, club cu care şi-a trecut în palmares Cupa României U19 în vara trecută, Motroc a evoluat în precedenta ediţie de campionat pentru Daco-Getica Bucureşti, formaţie din Liga a II-a. Tânărul fundaş a îmbrăcat tricoul echipei din Colentina în 33 de partide, reuşind să marcheze 1 gol. Vlad Motroc se trage dintr-o familie care are fotbalul în sânge.

Este fiul lui Florin Motroc, fost mijlocaş al Rapidului, dar şi nepotul lui Ion Motroc, fost campion cu Rapid în 1967 şi Constantin Olteanu, campion cu FC Argeş în sezonul 1971-1972.  Vlad Motroc este născut pe 20 ianuarie 1999, măsoară 1,87 m înălţime, evoluează ca fundaş central şi este cotat la 200.000 euro, potrivit transfermarkt.com.

Clubul nostru îi transmite pe această cale lui Vlad Motroc, tradiţionalul "Bine ai venit!" şi  îi doreşte să calce pe urmele bunicului său care a devenit campion cu FC Argeş”, a anunţat FC Argeş.

Celelalte achiziţii făcute de FC Argeş în această vară sunt: fundaşii Robert Dănescu şi Denis Brînzan, atacantul Andrei Blejdea (toţi trei de la Pandurii Târgu-Jiu), portarul Sebastian Iulian Agachi (împrumutat de la Viitorul, ex FC Pucioasa), mijlocaşul central David Cocian (Unirea Tăşnad) şi fundaşul Nicolae Muşat (Daco-Getica).

Din lotul vechi, 12 jucători şi-au prelungit contractul cu FC Argeş: Ionuţ Năstăsie, Vasile Buhăescu, Ionuţ Şerban, Dănuţ Şerbănică, Andrei Panait, Cătălin Barbu, Costinel Tofan, Bogdan Vişa, Octavian Popescu, Dorinel Oancea, Alin Popa şi Alin Buleică.

Comenteaza