Jucătorul CFR-ului cu 7 trofee câştigate în şase ani care nu este interesat de banii chinezilor

Jucătorul CFR-ului cu 7 trofee câştigate în şase ani care nu este interesat de banii chinezilor

Transferul lui Billel Omrani în China a picat, dar CFR Cluj tot va trimite foarte probabil un atacant la Guizhou Hengfeng, echipa la care a plecat în această vară și antrenorul Dan Petrescu.

Este vorba de George Țucudean, golgheterul Ligii 1 în sezonul 2017-2018 (cu 15 goluri, la egalitate cu Harlem Gnohere, de la FCSB).

Omrani (25 de ani) era cel care trebuia să se transfere la Guizhou Hengfeng. CFR i-a prelungit contractul, i-a mărit salariul și i-a dat și o sumă de bani la semnătură, în speranța că își va scoate din cheltuieli odată cu vânzarea atacantului francez pentru suma de 2,5 milioane de euro. Între timp, însă, fotbalistul care a fost dorit și de FCSB s-a răzgândit, motivând că vrea să rămână în fotbalul european, în speranța că va ajunge cu ardelenii chiar în Champions League.

Pe ultima sută de metri, CFR s-a reorientat și îl trimite la echipa lui Dan Petrescu pe George Țucudean (27 de ani). Suma de transfer va fi tot de 2,5 milioane de euro, cea pe care chinezii erau dispuși să o achite și în schimbul lui Omrani.

Doar că socoteala celor două cluburi nu s-a potrivit cu dorinţa lui Ţucudean. Acesta a refuzat să plece în China, având mai multe argumente pentru a rămâne la CFR. În primul rând, jucătorul are un copil mic şi vrea să stea alături de familie pentru a ajuta la creşterea acestuia. În al doilea rând, salariul foarte mare oferit de asiatici nu îl impresionează pe atacant, care provine dintr-o familie extrem de bogată. El practică sportul din plăcere şi pentru performanţă, astfel că vrea să rămână cât mai aproape de fotbalul mare .

Graba cu care se face acest transfer este justificată de faptul că vineri este ziua în care se închide perioada de mercato în China.

500.000 de euro a plătit CFR Cluj în iarnă pentru a-l aduce pe George Țucudean de la FC Viitorul.

7 trofee are George Țucudean de-a lungul carierei: cu Dinamo are Cupa României (2012) și Supercupa României (2012); cu FCSB are titlul de campion în Liga 1 (2015), Cupa României (2015) și Cupa Ligii (2015), cu Viitorul are titlul de campion în Liga 1 (2017), iar cu CFR Cluj are titlul de campion în Liga 1 (2018).

Comenteaza