Jucătorul de 10 al lui Dan Petrescu şi capacitatea acestuia de a-și depăși limitele

Jucătorul de 10 al lui Dan Petrescu şi capacitatea acestuia de a-și depăși limitele
| Foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

Fotbaliştii de la CFR Cluj au efectuat sâmbătă, testul Gacon, o procedură menită să testeze nivelul pregătirii fizice a sportivilor. A avut loc o premieră pentru un fotbalist antrenat de Dan Petrescu.

Testul Gacon este o procedură realizată o dată sau de două ori pe an și care relevă nivelul de pregătire fizică al jucătorilor, dar și capacitatea acestora de a-și depăși limitele.

Testul presupune parcurgerea unei distanțe, în 45 de secunde, distanță care crește după fiecare interval, pauza între intervale fiind de 15 secunde. Prima distanță care trebuie parcursă e de 125 metri, apoi se mărește progresiv : 131, 137, 143, etc.

După fiecare interval, plus pauza de 15 secunde, jucătorii trebuie să alerge în direcția opusă intervalului proaspăt finalizat. Jucătorii termină testul atunci când nu mai sunt capabili să acopere distanța în cele 45 de secunde, potrivit pregatirefizica.ro.

Ajuns la 36 de ani, Ciprian Deac a uimit, reușind 25 de intervale, o premieră pentru un fotbalist antrenat de Dan Petrescu. Rezultatul lui Deac este unul excepțional, având în vedere faptul că se întâmplă foarte rar ca un fotbalist să ajungă la 25 de intervale. 

"Rezultate impresionante obținute de băieți la testul Gacon! Cipri Deac a avut, și în acest an, cele mai bune rezultate, bifând 25 de intervale, fiind, astfel, singurul jucător antrenat vreodată de Dan Petrescu, cu o asemenea performanță! Andrei Burcă și Cătălin Itu l-au urmat cu 24 de intervale, în timp ce pe locul trei, cu 23 de intervale, au fost Mihai Bordeianu, Vito Mistrati și Rangelo Janga! Niciun jucător nu a făcut mai puțin de 20 de intervale", a transmis CFR Cluj

Comenteaza