Fundaşul lui CFR Cluj, Andrei Burcă, unicul jucător de câmp titular în cele trei meciuri ale naționalei

Fundaşul lui CFR Cluj, Andrei Burcă, unicul jucător de câmp titular în cele trei meciuri ale naționalei

Andrei Burcă, fundașul campioanei CFR Cluj, este unicul jucător de câmp titular în cele trei meciuri ale naționalei în partidele cu Islanda (1-2), Norvegia (0-4) și Austria (0-1). 

Deși a făcut parte dintr-un sistem defensiv vulnerabil, Burcă (27 de ani, 1,89 m) a demonstrat că are potențial de creștere în joc, că nu suferă la capitolul mentalitate și că dă dovadă de răutate pozitivă și de curaj în fața adversarilor, scrie Digi Sport.

În lipsa lui Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore și Ionuț Nedelcearu, selecționerul Mirel Rădoi a fost obligat să găsească cea mai bună formulă ideală în centrul defensivei. Iar Burcă a devenit unicul jucător pe care antrenorul tricolorilor nu l-a schimbat în cele trei partide. 

Cu o disponibilitate mare la efort și bun în duelurile aeriene, fundașul născut în Bacău a arătat că e o soluție și pentru viitorul naționalei.  1,8 milioane euro e cota lui Burcă, iar contractul cu CFR i se termină în iunie 2022. 

Fundașul născut în Bacău, care a mai jucat la Aerostar în Liga a treia și la SCM în eșalonul al doilea, a fost aproape de trupa roș-albastră în perioada în care forma cu Andrei Miron, la FC Botoșani, unul dintre cele mai valoroase cupuluri de fundași centrali din România.

Burcă s-a impus rapid la CFR, a devenit campion și a arătat seriozitate, constanță și spirit de luptă. "A demonstrat și la CFR Cluj, atât în campionat, cât și în cupele europene, că poate juca unde îl pune Dan Petrescu. Și nu e ușor cu Dan Petrescu! Înainte de a ajunge la CFR, el a fost propus la FCSB. Argumentul pentru care FCSB nu l-a mai luat a fost că Burcă nu e prea tehnic.

Merge la sală, e atent la ce mănâncă, se pregătește foarte mult, nu doar merge la antrenamente și atât! Uitați-vă cum arată din punct de vedere fizic. Îmi spunea că lui i s-ar potrivi un campionat mai fizic, nu neapărat tehnic.  Și-ar fi dorit Anglia, dar știe că e foarte greu să ajungi acolo. Îmi spunea de Belgia, Rusia sau Cehia. E un băiat inteligent, care-și măsoară bine pașii", spune un personaj apropiat de fotbalistul campioanei CFR.

Comenteaza