JUDO: Visul olimpic al Andreei Chițu s-a destrămat la Tokyo. Este pentru a treia oară

JUDO: Visul olimpic al Andreei Chițu s-a destrămat la Tokyo. Este pentru a treia oară
| Foto: eurosport.ro

Andreea Chiţu, pentru a treia olimpică consecutivă, a fost învinsă în optimile categoria 52 kg, de italianca Odette Giuffrida prin ippon la Golden Score.

Timp de 4 minute, în duelul cu Giuffrida, Andreea Chiţu a fost judoka mai combativă şi care a atacat permanent, dar nu a reuşit să finalizeze niciun procedeu care să îi aducă puncte. După expirarea timpului regulamentar s-a intrat în Golden Score, perioadă suplimentară în care victoria îi este acordată sportivului care reuşeşte primul procedeu. După 54 secunde de echilibru complet, Giuffrida, vicecampioană olimpică în 2016 şi campioană europeană în 2020, a surprins-o pe româncă (Seoi-nage), reuşind o dezechilibrare şi o aruncare peste umăr cu care a încheiat lupta.

Andrea Chiţu, cotată cu cele mai mari şanse la o medalie din lotul olimpic de judo, a gustat din nou din cupă amărăciunii la Tokyo, după eşecurile dureroase de la Londra (locul 9) şi Rio de Janeiro (locul 7).

''Să lupţi formidabil nu îţi aduce victoria. Puteam să mă bat execrabil şi să câştig. Se pare că o medalie la Jocurile Olimpice nu e pentru mine. Am încercat, nu a fost să fie. E un moment dificil în viaţa fiecărui sportiv când pierde, dar ăsta e sportul, sunt învingători şi învinşi. Olimpiada rămâne însă un vis frumos, am participat de trei ori, dar asta a fost pentru mine, maximum turul doi. Gândul meu a fost să iau o medalie. Nu am simţit nicio presiune, pentru că ştiu să gestionez momente de genul acesta. Altă presiune se pare că nu ştiu s-o gestionez, atunci când pierd'', a declarat după meci Andrea Chiţu, vicecampioană mondială în 2014 şi 2015 şi vicecampioană europeană în 2020.

Comenteaza