Juniorul Patrick Ciorcilă, locul 775 în lume în top ATP

Juniorul Patrick Ciorcilă, locul 775 în lume în top ATP
Juniorul clujean Patrick Ciorcilă ocupă poziţia 775 în lume cu 20 de puncte ATP, conform clasamentului oficial din 1 aprilie . Această performanţă l-a propulsat în poziţia de a fi unul dintre puţinii jucători de 16 ani din lume în top 800 ATP.

Patrick Ciorcila a început să joace în circuitul profesionist de seniori cu mai puţin de un an în urmă, în luna mai 2012, participând în total la 16 turnee futures în România, Turcia şi India.

Dintre toate turneele, ultimele doua din India au fost cel mai bogate în victorii. Patrick, care avea deja 9 puncte ATP când a plecat spre continentul asiatic, și-a mai adăugat 11 puncte în palmares datorită turneelor din Madurai şi Tricky (3-17 martie a.c.), ultimul aducandu-i cea mai mare performanță a sa de până acum: o finala de Futures.

"Mă bucur că am urcat atât de mult în clasament, dar mai important e faptul că eu simt că jocul meu e mai bun şi mă simt mai puternic pe teren. Sper să o ţin tot aşa. Îmi doresc să fiu sănătos şi pe viitor, pentru că mă aşteaptă un sezon încărcat", a declarat Patrick Ciorcilă.

Între 5 şi 7 aprilie, jucătorul clujean va face parte din nou din echipa României de Cupa Davis pentru partida cu Olanda de la Brasov, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană. Este a doua convocare la Cupa Davis pentru tenismanul clujean, după cea din luna februarie de la Cluj, pentru partida România - Danemarca.

Planurile lui imediate de viitor includ participarea la Chalenger-ul de la Roma din 13-19 aprilie, după care va juca pe tabloul de calificări la „BRD Nastase-Tiriac Trophy", care se va desfăşura în Bucureşti între între 20-28 aprilie, singurul eveniment ATP World Tour 250 din Europa de Est.

 

 

Etichete
Comenteaza