Juventus merge în finala Champions League. Italienii n-au iertat-o pe Monaco nici la Torino

Juventus merge în finala Champions League. Italienii n-au iertat-o pe Monaco nici la Torino
Juventus s-a calificat în finala Champions League, marți, după ce a învins-o cu 2-1 pe AS Monaco, pe teren propriu, în manșa secundă a semifinalelor competiției.

Campioana Italiei a deschisc scorul în minutul 33, prin Mario Mandžukić. Atacantul croat a reluat mingea în poartă după ce goalkeeperul ospeților, Danijel Subasic, respinsese o lovitură de cap a acestuia. Faza a pornit de la o centrare a lui Dani Alves. Către finalul primei părți, Juventus și-a dublat avantajul în urma unui șut spectaculos din voleu a lui Dani Alves (44).

Kylian Mbappe (69) a redus din handicap pentru Monaco în repriza secundă, din pasa lui Joao Moutinho. S-a terminat 2-1 pentru Juventus și trupa lui Massimiliano Allegri merge în finala de la Cardiff, programată pe 3 iunie. În tur, italienii s-au impus cu 2-0 pe terenul francezilor.

Miercuri, Juventus își va afla adversara din ultimul act al competiției. Real Madrid joacă pe Vicente Calderon cu rivala Atletico, începând cu ora 21:45. "Galacticii" au câștigat cu 3-0 în prima manșă și pornesc cu prima șansă la calificare.

Juventus Torino - AS Monaco 2-1 (2-0)

Au marcat: Mandzukic (33), D. Alves (44)/Mbappe (69)

Cartonașe galbene: Mandzukic, Bonucci/Falcao, Mendy

Juventus: Buffon (C) - Chiellini, Bonucci, Barzagli (Benatia 85) - S. Khedira (Marchisio 10), Pjanic - Sandro, Mandzukic, Dybala (Cuadrado 54), D. Alves - Higuain

Antrenor: Massimiliano Allegri

AS Monaco: Subasic - Mendy (Fabinho 54), Jemerson, Glik, Raggi - B. Silva (Lemar 69), J. Moutinho, Bakayoko (Germain 78), Sidibe - Mbappe, R. Falcao (C)

Antrenor: Leonardo Jardim

Arbitru: Björn Kuipers (Olanda)

Stadion: Juventus Stadium, Torino (Italia)

Asistență: 40,244

Comenteaza