Karlo Zganec a sosit cu gânduri mari la U-BT Cluj-Napoca: “Ne propunem să câştigăm orice competiţie”

Karlo Zganec a sosit cu gânduri mari la U-BT Cluj-Napoca: “Ne propunem să câştigăm orice competiţie”
| Foto: kkcedevitajunior.hr

Baschetbalistul croat a vorbit pentru prima dată de la sosirea în România despre ceea ce și-a propus alături de formația clujeană.

După al doilea an consecutiv în care echipa a cucerit doar medalia de bronz în Liga Națională, U-BT a reușit mutări importante care trebuie să aducă un nou titlu la Cluj. Printre baschetbaliști transferați în această vară se numără și Karlo Zganec, o extremă de forță de măsoară 2,06 m. Jucătorul croat a experimentat bucuria de a fi campion european la juniori, iar acum a venit la Cluj cu gândul la noi trofee.

Zganec a vorbit despre primele sale zile alături de noii colegi. “Totul este în regulă. Băieţii m-au primit bine, am văzut puţin din oraş şi îmi place. Ştiam că U-Banca Transilvania este o echipă puternică, cu obiective măreţe în fiecare sezon. Ne propunem să câştigăm orice competiţie, în special campionatul României.

Acesta a fost motivul pentru care am venit aici. Totodată, prezenţa lui Dusko Vujosevic a contat mult. Eu cred că dânsul este cel mai bun antrenor din Europa pentru tinerii jucători. Avem ce să învăţăm de la el şi sunt bucuros că voi juca aici”, a spus croatul pentru site-ul oficial al echipei.

Baschetbalistul își dorește cât mai mulți fani în Sala Polivalentă. “Îmi doresc să fac un pas înainte în cariera mea şi sper să am parte de evoluţii mai bune decât în trecut. Vreau să câştigăm campionatul şi vom vedea cum va fi. Băieţii mi-au spus că avem unii dintre cei mai frumoşi suporteri din România. Îmi doresc ca sala să fie plină şi să jucăm bine. Sunt sigur că fanii ne vor ajuta şi vreau să îi răsplătim”, a declarat Karlo Zganec.

Croatul a evoluat de-a lungul carierei pentru Zagreb și pentru Cedevita Junior. Baschetbalistul și-a trecut în palmares patru titluri de campion și cinci Cupe ale Croației. În plus, Zganec a cucerit alături de naționala țării sale titlul european U16 în 2011 și titlul european U18 în 2012. 

Clujenii s-au reunit în 5 august și se vor pregăti pe plan local până la finalul lunii. “Studenții” vor avea parte de amicale puternice, totul culminând cu League of the 4, competiție la care vor participa Fenerbahce Istanbul (Turcia), Partizan Belgrad (Serbia) și Mornar Bar (Muntenegru) și care se va disputa în Sala Polivalentă.

Comenteaza