Korpatsch a spulberat speranțele românilor. Jucătoarea din Germania a câștigat Transylvania Open 2023

Korpatsch a spulberat speranțele românilor. Jucătoarea din Germania a câștigat Transylvania Open 2023
| Foto: Transylvania Open

Afectată de o accidentare, Elena Gabriela Ruse a pierdut marea finală a turneului de la Cluj-Napoca, în fața Tamarei Korpatsch, scor 6-3, 6-4.

Cel mai așteptat moment de către fanii tenisului din România, finala Transylvania Open 2023, a fost întâpinat cu entuziasm de publicul clujean. Elena Gabriela Ruse a avut parte de o primire cum se cuvine și a început furtunos meciul, cu 3 game-uri consecutive câștigate.

Fanii prezenți în BT Arena sărbătoreau deja evoluția bună a favoritei lor, însă situația avea să se schimbe. Tamara Korpatsch a întors situația la 4-3, moment în care românca cerut time-out medicale, acuzând probleme la piciorul stâng. Adversara din Germania nu a stat pe gânduri, a profitat și și-a adjudecat primul set, scor 6-3.

După o scurtă vizită la vestiare, Elena Gabriela Ruse a revenit pe teren, însă a fost vizibil afectată de accidentarea pe care a suferit-o. Strigătul de disperare al româncei de după cel de-al doilea game a reprezentat și apelul de care aveau nevoie suporterii pentru a-și încuraja și mai puternic favorita.

Cu toate acestea, Ruse a avut nevoie din nou de intervenția staff-ului medical și a continuat partida cu un bandaj sub gamba piciorului stâng. Chiar și așa, românca a dat dovadă de o ambiție uriașă de a câștiga pe teren propriu, însă în cele din urmă, Tamara Korpatsch s-a încoronat la Transylvania Open 2023, după 6-3, 6-4.

Comenteaza