La Cluj se va construi un nou complex sportiv şi cultural. Unde va fi amplasat

La Cluj se va construi un nou complex sportiv şi cultural. Unde va fi amplasat
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (DRAP), Liviu Dragnea, şi cel al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, au prezentat marţi obiectivele de investiţii ce vor fi finanţate în urma unui acord între cele două instituţii. Printre ele se numără şi construirea unui complex sportiv în Cluj-Napoca.

Acordul prevede investirea a 103 milioane de euro în realizarea a 52 de obiective sportive până în 2017, dintre care 18 sunt destinate sportului de performanţă, iar 34 sportului de masă.

Dragnea a specificat că pentru sportul de performanţă vor fi construite sau modernizate cinci complexuri sportive, şase săli polivalente, şase bazine de nataţie, dintre care două de dimensiuni olimpice şi patru pentru polo, şi un patinoar artificial.

În ceea ce priveşte sportul de masă, vor fi finalizate şi puse în funcţiune 28 de săli de sport, patru bazine de înot didactice şi două minicomplexuri de sport, din care în mediul rural 17, iar în mediul urban 16. La acestea se adaugă un complex sportiv şi cultural la Cluj.

Ministrul DRAP a afirmat că decizia de a finanţa obiectivul de la Cluj vine în urma unei propuneri adresate primarului Emil Boc, în contextul în care oraşul este Capitala Europeană a Tineretului.

"I-am trimis o adresă chiar spre finalul anului trecut, în care l-am întrebat dacă doreşte ca ministerul să sprijine acest proiect cu o investiţie. Domnul primar ne-a transmis că are terenul pe care să-l pună la dispoziţie şi acolo vom analiza un complex sportiv, complex mai mare, cu bază sportivă în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca şi care să susţină şi activităţile de tineret. Vor avea în componenţă şi un amfiteatru în aer liber, săli de spectacole, teren de tenis, de baschet, volei, pistă pentru alergare şi alte sporturi specifice", a declarat Dragnea.

Contactaţi de ZIUA de CLUJ, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că în momentul de faţă proiectul se află la finalul perioadei de proiectare, urmând să fie iniţiată faza de licitaţie privind execuţia lucrării. De altfel, construirea bazei sportive şi de agrement din Gheorgheni se află printre priorităţile investiţionale din acest an, fiind adusă în discuţie la prezentarea bugetului municipiului pe 2015.

Pentru obiectivele destinate sportului de perfomanţă valoarea investiţiilor se va ridica la 386,09 milioane lei (85,797 milioane de euro), în timp ce pentru cele dedicate sportului de masă vor fi alocaţi 77,437 milioane lei (17,208 milioane euro).

Din cele 52 de obiective, 34 vor fi finalizate în acest an, iar 18, cele mari, vor fi începute în 2015 şi, cu o singură excepţie, terminate în 2016.

Comenteaza