Larisa Iordache: aurul la bârnă de la CE este o revanşă după ratarea de la Olimpiadă

Larisa Iordache: aurul la bârnă de la CE este o revanşă după ratarea de la Olimpiadă
Campioana europeană Larisa Iordache a declarat, astăzi, la festivitatea de premiere organizată la sediul MTS, că medalia de aur obţinută la concursul la bârnă la CE de gimnastică de la Moscova este o revanşă după ratarea de la acelaşi aparat din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra.

"Mă simt foarte apreciată şi mulţumesc tuturor pentru susţinere. Sacrificii sunt, dar nu foarte mari. Dacă vrei să ajungi sus faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a reuşi. Medalia de aur de la bârnă poate fi considerată o revanşă după olimpiadă", a spus medaliata cu aur la bârnă de la Moscova.

Diagnosticată de medici cu fasciită în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra de anul trecut, Larisa Iordache a participat în ciuda durerilor la concursul la bârnă, dar a căzut de pe aparat, clasându-se în final pe poziţia a 6-a.

Premiată pentru cele două medalii obţinute la Moscova, Diana Bulimar a declarat că se gândeşte deja la Campionatele Mondiale de la Anvers, programate în perioada 30 septembrie - 6 octombrie. "Toată lumea spune că gimnastica în copilărie este un sacrificiu, dar nu este. Gimnastica te duce în multe ţări, participi la multe concursuri, este mai mult o şansă. Mă bucur că am reuşit să fac patru aparate la aceste europene. Pentru mondiale am ca obiectiv să îmi cresc notele de dificultate la toate aparatele şi să execut cât mai bine", a afirmat Diana Bulimar.

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a premiat, miercuri, cu suma totală de 441.000 de lei sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de gimnastică de la Moscova, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Flavius Koczi, precum şi antrenorii acestora.

La festivitatea de premiere au mai participat fosta gimnastă Nadia Comăneci, fosta atletă Gabriela Szabo şi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Delegaţia României a încheiat duminică participarea la CE individuale de la Moscova, cu şapte medalii: patru obţinute de Larisa Iordache (aur la bârnă, argint la individual-compus, sărituri şi sol), două de Diana Bulimar (argint la bârnă şi bronz la sol) şi una de Flavius Koczi (argint la sărituri).

Comenteaza