Liga 1 ar putea avea un nou sistem competițional: “Am înaintat acum doi ani o propunere de creştere a numărului de echipe”

Liga 1 ar putea avea un nou sistem competițional: “Am înaintat acum doi ani o propunere de creştere a numărului de echipe”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Răzvan Burleanu, președintele FRF, susține că numărul formațiilor din prima ligă ar putea crește în viitorul apropiat.

Din stagiunea 2021-2022, Liga 1 ar putea avea 16 echipe și noi reguli pentru sistemul play-off/play-out. Anunțul a fost făcut chiar de președintele FRF, Răzvan Burleanu. Conducătorul de la Casa Fotbalului a dezvăluit că a fost înaintată o propunere pentru creșterea numărului de echipe, dar și pentru un meci de baraj între câștigătoarea play-out-ului și ultima echipa aflată pe loc de cupe europene în play-off pentru a stabili care dintre cele două va evolua în competițiile continentale.

“Noi, ca federaţie, am înaintat acum doi ani o propunere de creştere a numărului de echipe de la 14 la 16 în Liga 1. În spatele acestei propuneri stă un studiu realizat de federaţie împreună cu UEFA şi cu o companie internaţională de prestigiu în acest domeniu, care a analizat toate aspectele. Cum ar fi audienţele TV, incertitudinea rezultatului unui meci, numărul de spectatori, infrastructură, stabilitate financiară.

Deja, când discuţi despre schimbarea sistemului competiţional, obiectivul pe care noi, ca federaţie, ni l-am asumat încă din 2014, a fost acela de a dezvolta sustenabil fotbalul din România. De aceea, astăzi, considerăm că cel mai bun sistem competiţional din Liga 1 ar fi cel cu 16 echipe, sistem play-off - play-out, şi cu un meci de baraj între cea mai bună echipă din play-out şi ultimul loc calificabil în Europa din play-off.

Această schimbare am fi văzut-o oportună pentru sezonul 2021-2022, dar dacă cluburile, LPF şi deţinătorii de drepturi consideră că poate fi implementată încă de acum, cu siguranţă Federaţia va susţine acest demers. O decizie în acest sens putem să luăm abia în şedinţa din 3 august, când vom avea o întâlnire de Comitet Executiv, iar pe agenda de lucru a acestui Comitet Executiv se află şi dezbaterea despre sistemul competiţional la nivelul Ligii 1”, a declara Răzvan Burleanu pentru Digi24.

Comenteaza