Liga 1 întinerește | Peste 25 jucători U21 au evoluat în etapa a 4-a. Unul se află la CFR

Liga 1 întinerește | Peste 25 jucători U21 au evoluat în etapa a 4-a. Unul se află la CFR
Etapa a patra din Liga 1 a avut peste 25 jucători sub 21 ani în teren și cei mai mulți marcatori ai acestei categorii de vârstă din noul sezon. Unul dintre fotbaliștii U21 utilizați în ultima rundă joacă la CFR Cluj.

Fundașul Cristi Manea (19 ani) a prins toate minutele în deplasarea cu CSM Politehnica Iași, pe care CFR Cluj a câștigat-o cu 2-0. Internaționalul român a fost integralist în toate cele patru meciuri ale "feroviarilor" din acest sezon.

Manea a venit în această vară la echipa lui Dan Petrescu, fiind împrumutat de la Apollon Limassol (Cipru). Este cel mai tânăr debutant din istoria primei reprezentative. Primul și singurul meci la seniori l-a bifat pe 31 mai 2014, când avea 16 ani și 9 luni, într-un amical cu Albania (1-0, gol Răzvan Raț).

FCSB a câștigat contra Concordiei prin două goluri marcate de Daniel Benzar și Dennis Man, doi fotbaliști eligibili regulii U21.

Etapa a patra a Ligii 1 este etapa cu cei mai mulți marcatori U21 în sezonul 2017-2018, cinci. În această rundă au înscris Mailat (ACS Poli Timișoara), Lorand Fulop (FC Botoșani), Balaure (Astra), Daniel Benzar și Dennis Man (ambii de la FCSB).

Balaure (Astra) se află la a treia etapă consecutivă când punctează, în timp ce Daniel Benzar (FCSB) a bifat prima sa reușită în Liga 1, la primul său joc ca titular.

Această etapă a consemnat alte trei debuturi pentru fotbaliștii născuți începând cu 1 ianuarie 1996, Mihai Butean a fost integralist la Astra, Robert Grecu a evoluat 45 de minute pentru FCSB, în timp ce Laurențiu Manole a jucat 84 de minute pentru Gaz Metan Mediaș.

Echipa cu cei mai mulți jucători U21 în teren a fost campioana FC Viitorul, care i-a folosit pe Ciobanu (integralist), Dumitrescu (titular, 58 de minute), Cicâldău (din minutul 58) și Florinel Coman (din minutul 68).

În ultima rundă au fost utilizați 28 de jucători eligibili regulii U21, 21 au fost titulari și 15 integraliști, conform statisticilor publicate pe frf.ro.

Tabloul complet al prezenței jucătorilor U21 în etapa 4 a Ligii I, ediția 2017-2018:

Portari: Stoian (Juventus)

Fundași: Fl. Ștefan (integralist), Olteanu (FC Voluntari), Cr. Manea (CFR Cluj), Butean (Astra), Nedelcearu (Dinamo), Fota (Concordia)

Mijlocași: Mailat (ACS Poli Timișoara), Pîrcălabu (FC Voluntari), Moruțan (FC Botoșani), L. Fulop (FC Botoșani), P. Petre (Sepsi), Ciobanu (Viitorul), Dumitrescu (Viitorul), Cicâldău (Viitorul), Chelaru (CSM Poli Iași), Screciu (CSU Craiova), Balaure (Astra), Grecu (FCSB), Costache (Dinamo), Olaru (Gaz Metan), Manole (Gaz Metan), Tîrcoveanu (Gaz Metan)

Atacanți: Tudorie (FC Voluntari), Fl. Coman (Viitorul), Moldovan (CSM Poli Iași), D. Benzar (FCSB), Man (FCSB)

Comenteaza