Lincar, mulțumit de elevii săi, în ciuda eșecului de la Ploiești: ”Îmi felicit jucătorii pentru efort”

Lincar, mulțumit de elevii săi, în ciuda eșecului de la Ploiești: ”Îmi felicit jucătorii pentru efort”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a pierdut ultimul meci din 2021, scor 1-0, pe Petrolului, liderul din Liga a 2-a.

După eșecul suferit pe teren propriu contra Astrei Giurgiu, “studenții” au fost învinși și la Ploiești, într-un meci în care au suferit din punct de vedere ofensiv. În ciuda înfrângerii împotriva liderului, Erik Lincar a lăudat efortul depus de elevii săi, însă s-a arătat nemulțumit de faptul că echipa sa a încasat un gol în urma unei faze fixe.

“A fost un joc între două echipe foarte bune. Din punct de vedere tactic defensiv am interpretat foarte bine jocul și până la faza corner-ului, Petrolul nu prea și-a creat situații clare de a marca. Știam de forța lor la fazele fixe. Au jucători care bat foarte bine, iar la cornere, lovituri libere din lateral, acesta e cel mai important lucru, cel care bate să ducă mingea exact în zona în care se face o anumită schemă.

Păcat de pierderea marcajului la Cebotaru, păcat că nu am reușit să îl oprim și zic eu că dacă nu luam gol în momentul respectiv, meciul se ducea undeva într-un 0-0 sau puteau apărea greșeli individuale sau anumite situații în urma cărora una dintre cele două echipe să marcheze.

Îmi felicit jucătorii pentru efort, felicit echipa Petrolul până la urmă pentru victorie. După gol chiar și-au mai creat anumite ocazii pentru că ne-am deschis și am vrut și noi să reușim măcar să egalăm. Am și schimbat sistemul.

Ne-am pregătit, doream mai multă responsabilitate de la anumiți jucători, dar s-a întâmplat, din nou, cum au reușit să câștige cu Chiajna sau cu alte echipe. Țin minte că au marcat cinci goluri din cornere și nu au primit niciunul. Din loviturile laterale au dat două goluri, deci știam forța lor, am lucrat pe asta.

Rămâne lupta deschisă. E important să ne calificăm în play-off, după care abia aștept următoarele jocuri cu Petrolul”, a spus antrenorul Universității Cluj, potrivit fcucluj.ro.

Comenteaza