Linişte după furtună: golul lui Dos Santos aduce trei puncte mari pentru "U"

Linişte după furtună: golul lui Dos Santos aduce trei puncte mari pentru
Univesitatea a obţinut aseară o victorie extrem de preţioasă, 1-0 cu Ceahlăul Piatra-Neamţ, iar „studenţii" au încheiat fericit o săptămână în care au rămas fără preşedinte şi antrenor.

Alex Dos Santos i-a oferit lui Marius Popescu un debut fericit pe banca Univesităţii, în Liga I. Brazilianul a înscris unicul gol al unei victorii extrem de importante contra Ceahlăului Piatra-Neamţ, cu care „studenţii" au acumulat 14 puncte în clasament. Octavian Drăghici a fost „omul negru" pentru clujeni, ratând ocazii finale şi fiind trimis la cabine pentru două galbene stupide.

După o săptămână cu două demisii pe masă, „studenţii" trebuiau ca vreme de 90 de minute să uite de situaţia falimentară a clubului şi de mesajul „fonduri insufiente" de la bancomate. Pe Cluj Arena a venit Ceahlăul Piatra-Neamţ, o contra-candidată directă în evitarea retrogradării, echipă cu acelaşi număr de puncte ca şi „U" (11) înaintea meciului. La meciul său de debut ca „principal" în Liga I, Marius Popescu a trimis în teren acelaşi „11" care pierdea la Mediaş în urmă cu o săptămână. Jocul lui „U" a rămas cursiv, deşi nemţenii au controlat primele minute, concretizate doar cu o minge bâlbâită de Constantinescu în faţa porţii. „Studenţii"au devenit mult mai incisivi şi au controlat total jocul. Alex Dos Santos şi Viorel Dinu au inventat o combinaţie rapidă, pe spaţii mici, brazilianul a rămas singur cu portarul şi l-a executat cu o minge plasată (23). Cinci minute mai târziu, oaspeţii puteau egala fără ca măcar să aibă vreo ocazie, după ce Vasile Gheorghe a luftat incredibil după un corner, dar Lupu a respins de pe linia porţii! Drăghici a închis repriza cu un şut în diagonală care a trecut puţin pe lângă bară. Show-ul atacantului abia începea, însă!

Imediat după pauză, acelaşi Drăghici a trimis puţin peste poartă (50) cu o execuţie ciudată, iar 120 de secunde mai târziu a oferit ocazia meciului. Vârful de 26 de ani a arătat că şi din doi metri e foarte dificil să marcheze, trimiţând exact pe direcţia portarului! Pentru ca prestaţia sa să fie „perfectă", Drăghici a luat al doilea galben pentru un henţ stupid, care s-a adăugat cartonaşului din prima repriză, venit pentru o talpă total inutilă. „Studenţii" s-au văzut în situaţia de a tremura pentru o victorie pe care o aveau în mână. Fanii şi-au intrat în rol şi au împins echipa de la spate, care a judecat perfect finalul de meci. Popescu l-a trimis în teren pe Szilagyi la „închidere" şi a baricadat culoarele, iar nemţenii au avut o singură şansă importantă. Cu două minute înaintea finalului, Bădescu a trimis puţin pe lângă, în diagonală. „U" a spart seria negativă, obţinând o victorie extrem de valoarasă, iar „studenţii" acumulează acum 14 puncte.

"U" Cluj - Ceahlăul Piatra-Neamţ 1-0 (1-0)

l Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 3000
l A marcat: Dos Santos (23)

l „U" Cluj: Balauru - Ciupe, Erico, Paraskevas, Lupu - Pătraşcu, Gheorghe - Paulinho (77, Szilagyi), Dinu (63, Năstăsie), Dos Santos (90+1, Cleiton) - Drăghici
l Antrenor: Marius Popescu

l Ceahlăul: Miron - Moreno, Cazan (53, Viţelaru), Mohamed, Barna - Achim, Onciu (59, Bădescu) - Velici (79, Lukanovic), Golubovic, Stana - Constantinescu
l Antrenor: Costel Enache

l Cartonaşe galbene: Paulinho, Drăghici / Velici, Viţelaru

l Eliminat: Drăghici (70)

l Au arbitrat: Paul Unimatan - Zoltan Szekely şi Vasile Marinescu

 

Comenteaza