Exclusiv LINIȘTE, VORBESC CIFRELE! "U" Cluj, după un sfert de campionat: A cincea apărare + al cincilea atac = locul 8 în clasament

LINIȘTE, VORBESC CIFRELE! "U" Cluj, după un sfert de campionat: A cincea apărare + al cincilea atac = locul 8 în clasament
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

După 10 etape scurse de la începutul campionatului, Universitatea Cluj este pe locul 5 în clasamentul golurilor marcate. Același loc îl ocupă și în topul celor mai bune defensive, cu 11 goluri primite. "Studenții" adună 1,7 puncte pe meci, în timp ce contracandidatele strâng 2,4 puncte/meci - Sportul Snagov, 2,1 - Clinceni, 2 - Chindia, respectiv 1,9 - Petrolul. Cu toate acestea, "U" rămâne aproape de ultimul loc care asigură promovarea. 4 puncte îi despart pe clujeni de echipa aflată pe locul 2.

Deși au început cu speranțe mari Liga a 2-a, jucătorii Universității Cluj au simțit rapid diferența față de nivelul Ligii a 3-a. După o victorie cu Metaloglobus, în prima etapă, pentru clujeni a venit repede prima înfrângere din campionat, 1-2 cu Chindia Târgoviște.

De atunci, parcursul “studenților” în deplasare a fost unul dezastruos, cu trei înfrângeri și un singur rezultat de egalitate. Totuși, Cluj Arena a reprezentat o “fortăreață” în actualul sezon, unde ”Șepcile roșii” au obținut cinci victorii și o remiză, dacă punem la socoteală și meciul din prima etapă, disputat "acasă", dar la Târgu-Mureș. Echipa lui Falub are și trei meciuri fără gol primit, toate pe teren propriu.

În cele 10 etape scurse de la începutul campionatului, Universitatea Cluj este pe locul 5 în privința golurilor marcate, 17, la egalitate cu Energeticianul și FC Argeș. Cel mai bun atac din ligă îl are Academica Clinceni, cu 25 de goluri marcate, urmată de Pandurii (23), Petrolul (19), Mioveni și Chindia (câte 18). Din cele 17 goluri marcate de "U" în primele 10 etape (medie de 1,7 goluri/meci), doar trei au fost pe teren străin.

Și în ceea ce privește clasamentul golurilor primite, "studenții" se află pe locul 5 în L2, adversarii penetrând poarta clujenilor de 11 ori (medie de 1,1 goluri/meci). Cea mai bună defensivă după primele 10 etape este cea a Sportului Snagov (doar 5 goluri primite). Pe locul 2, cu câte 6 goluri încasate, se află Academica Clinceni şi FC Argeş. Pe 3, cu 8 goluri, sunt Mioveni şi Petrolul, pe 4 e ASU Poli Timişoara (10 goluri), iar "U" împarte locul 5 în clasamentul celor mai bune defensive cu Chindia şi UTA (câte 11 goluri primite). Din cele 11 goluri încasate de clujeni, șase au venit departe de casă.

Cea mai mare diferență de scor din acest sezon a fost în victoria cu Energeticianul, 3-0, în timp ce toate cele trei înfrângeri au fost la limită, 1-2 sau 0-1.

În ceea ce privește lupta directă cu contracadidatele la promovare, “U” Cluj a înregistrat o victorie și o înfrângere. Clujenii au pierdut pe terenul Chindiei, dar s-au impus în fața Petrolului, pe Cluj Arena. Ambele formații ocupă poziții mai bune în clasament.

După o perioadă de vară cu multe transferuri, Adrian Falub are dificultăţi în ceea ce privește alegerea formulei de start. Lotul alb-negrilor este format din tineri talentați și din veterani cu multe meciuri în Liga 1 sau în cupele europene.

Doar trei jucători au evoluat în toate cele 10 etape de campionat: portarul Dur-Bozoancă, fundașul Abrudan și vârful Gavra. În afara goalkeeper-ului și a atacantului, dinre achizițiile verii care au prins constant minute se remarcă Dumitrescu, Kofi, Căpușă și Taub. În primele 10 partide din acest sezon, Adrian Falub a folosit aceeaşi formulă de echipă în doar două ocazii. Sau altfel spus: o singură dată la start s-au aliniat aceeaşi jucători în două partide consecutive; este vorba despre victoria cu Petrolul și de partida care a urmat, egalul cu CS Mioveni. În rest, la fiecare meci tehnicianul a aliniat o altă formulă de start, astfel că nu mai puțin de 23 de jucători, din lotul de 26, au prins minute în acest sezon în tricoului Universității. Singurii care nu au bifat niciun minut sunt portarii Albuț și Dinu și tânărul atacant Florin Burghele, acesta din urmă fiind accidentat încă de la la începutul pregătirilor, în vară.

Primul 11 al celor mai utilizați jucători de către Adrian Falub:

Dur-Bozoancă (10 meciuri) – Căpușă (7), Abrudan (10), Cordoș (7), Taub (7) – Giurgiu (8), Kofi (8), Florescu (8) – Dumitrescu (9), Gavra (10), Goga (7).

Cel mai bun marcator al clujenilor din acest sezon al Ligii a 2-a este Cristian Gavra, cu cinci reușite. Atacantul e urmat în top de Dorin Goga și George Florescu, ambii cu câte trei. Din lotul actual, omul cu cele mai multe goluri în alb și negru este Goga, cu 81, urmat de Iuliu Hațiegan cu 25.

În L2, după 10 etape, patru jucători împart primul loc în clasamentul golgheterilor, fiecare cu câte 8 reuşite: Adrian Voicu (Daco-Getica), Cristian Cherchez (Chindia), Daniel Pîrvulescu (Pandurii) şi Vlad Rusu (Energeticianul).

Conform notelor Ziua de Cluj, cel mai bun jucător al clujenilor în primele 10 etape a fost căpitanul Gabriel Giurgiu, cu o medie a notelor de 6,6, urmat de george Florescu (6,2) şi de trei fotbalişti care au o medie de 5,6: Sepsi, Gavra şi Goga.

Primul 11 al Universității, în funcție de notele Ziua de Cluj:

Dur-Bozoancă (5,4) – Căpușă (5), Abrudan (4,8), Cordoș (5,2), Sepsi (5,6) – Kofi (5,4), Giurgiu (6,6), Florescu (6,2) – Dumitrescu (5), Gavra (5,6), Goga (5,6)

După 10 etape disputate din Liga a 2-a, Universitatea Cluj ocupă locul 8, cu 17 puncte. Distanța față de liderul Sportul Snagov este de șapte lungimi, în timp ce de locul 2, ultimul care duce direct în Liga 1, ocupat acum de Clinceni, pe studenţi îi despart 4 puncte.

"Campionatul e foarte echilibrat, sunt câteva echipe care ţin aproape de locurile fruntaşe, dar mai sunt multe etape de jucat. Suntem obligaţi să obţinem şase puncte din următoarele două meciuri, cu Farul Constanţa şi Dacia Unirea Brăila, deoarece lucrurile s-au complicat puţin după acest egal”, a fost declaraţia lui Adrian Falub după "U" Cluj - Daco-Getica 1-1. 

Pentru “Șepcile roșii” urmează duelul din deplasare, cu Farul Constanța (locul 14 în L2). Partida va avea loc miercuri, 10 octombrie, de la ora 16. Sâmbătă, Universitatea se întoarce pe Cluj Arena, unde e obligată să obţină toate cele 3 puncte puse în joc, în faţa "lanternei roşii" Dacia Unirea Brăila.

Comenteaza