LPF anunţă că toate meciurile din Liga 1 se vor juca fără spectatori

LPF anunţă că toate meciurile din Liga 1 se vor juca fără spectatori
| Foto: cfr1907.ro

Justin Ştefan, secretarul general al LPF,  a declarat că toate meciurile din Liga 1 se vor disputa fără spectatori, după ultima decizie a MAI.

Meciurile de duminică, Chindia-Sepsi şi FCSB-Universitatea Craiova, sunt primele disputate fără spectatori.

Regulamentul prevede doar disputarea meciurilor cu sau fără spectatori, astfel că posibilitatea de a accepta sub 1.000 de fani pe stadion nu există.

"Acum lucrăm la textul hotărârii. Vor fi meciuri disputate fără spectatori. Nu vor fi meciuri cu sub 1.000 de spectatori. Eu am o explicaţie simplă. Pe regulament am două posibilităţi: să joc meciuri cu spectatori şi meciuri fără spectatori. Ba mai mult decât atât, consider că dacă sunt 900 sau 1.100, pericolul pentru propagarea unui virus e la fel de mare, motiv pentru care se va juca cu porţile închise până la momentul în care se decide altceva de la nivelul instituţiilor statului. Din păcate, nu am văzut până la momentul actual textul hotărârii. Am avut o conversaţie telefonică cu domnul Arafat, care mi-a confirmat existenţa acesteia", a declarat Justin Ştefan, secretarul general al LPF, pentru MEDIAFAX.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat astăzi că evenimentele care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru activităţile cu un număr mai mic de 1.000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivel local.

Duminică, în Liga 1 se dispută meciurile Chindia Târgovişte-Sepsi OSK, de la ora 17:30, şi FCSB-Universitatea Craiova, de la ora 20:30. Ambele se vor juca cu porţile închise.

Derby-ul din Gruia, dintre CFR Cluj și FCSB, se va juca cu porțile închise

Deși suporterii așteptau înfruntatrea dintre cele două formații care s-au luptat pentru titlu în ultimele sezoane, duelul se va desfășura fără spectatori. În plus, "feroviarii" au anunțat că fanii care au cumpărat pachete pentru meciurile din play-off își vor primi banii înapoi. Procedurile urmează să fie anunțate de club. 

Comenteaza