Lucas Chacana, primele impresii după ce s-a alăturat “Șepcilor roșii”: Mă simt foarte bine aici. Îmi doresc să promovez cu ”U”

Lucas Chacana, primele impresii după ce s-a alăturat “Șepcilor roșii”: Mă simt foarte bine aici. Îmi doresc să promovez cu ”U”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Argetinianul trecut prin Liga 1 s-a alăturat “studenților” cu gândul de a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Sosit de la Politehnica Iași în pauza de iarnă, Lucas Chacana, a oferit primele sale declarații în calitate de jucător al Universității Cluj pentru fcucluj.ro. Argentinianul de 27 de ani e un fan declarat al lui Claudio Caniggia și compară fotbalul din România cu cel jucat în America de Sud.

“U” Cluj: Cum te simți după două săptămâni alături de ”U”?

Lucas Chacana: Mă simt foarte bine aici, pas cu pas încerc să mă adaptez cu noul colectiv și să îi cunosc pe băieți.

“U” Cluj: Sunteți de peste o săptămână în cantonament. Cum e atmosfera în cadrul grupului?

Lucas Chacana: Muncim cu foarte multă intensitate și avem parte de sesiuni de antrenamente destul de grele. Pot spune că văd aici un grup unit și încă din prima zi au fost deschiși cu mine și m-au primit bine.

“U” Cluj: Ai reușit să vizitezi Cluj-Napoca?

Lucas Chacana: Din păcate încă nu am avut ocazia să ies foarte mult, să mă plimb, deci știu destul de puține despre oraș, deoarece am ajuns atuci și la câteva zile am plecat în cantomanet. Sunt convins că atunci când ne vom întoarce, voi avea ocazia să văd Clujul și să îl cunosc mai bine.

“U” Cluj: Ai jucat și la iași, acum ai ajuns la ”U”. Care zonă a țării îți place mai mult?

Lucas Chacana: Am fost în Iași, am jucat acolo la Politehnica. Era un loc foarte frumos, însă deja sunt influențat aici să cred că în Cluj-Napoca e și mai frumos. Asta îmi tot zic băieții cel puțin.

“U” Cluj: Ce găsești tu ca fiind cel mai frumos aspect al țării noastre?

Lucas Chacana: România e o țară foarte frumoasă. Am dat doar peste oameni deschiși și prietenoși, iar pentru mine asta e foarte important. Cel mai și cel mai mult îmi place ciorba. E mâncarea mea tradițională preferată de aici.

“U” Cluj: Ce pasiuni și ai pe lângă fotbal? Cu ce îți mai ocupi timpul?

Lucas Chacana: Îmi place să citesc foarte mult despre nutriție și alimentație sănătoasă. Studiez momentan foarte mult și sunt în curs de a-mi lua diploma în Educație fizică și Sport.

“U” Cluj: Care a fost idolul tău în copilărie?

Lucas Chacana: Am crescut urmărindu-l pe Claudio Caniggia. De mic îl vedeam și îl studiam ca jucător.

“U” Cluj: Ai vreo amintire mai specială de pe teren? Un moment pe care îl vei purta tot timpul în sufletul tău?

Lucas Chacana: Cel mai frumos moment pe care l-am trăit eu pe terenul de fotbal a fost clar ziua debutului meu la seniori. Atunci am marcat un gol pentru echipa orașului meu chiar pe stadionul nostru. Erau și ai mei în tribune. Chiar a fost un moment în care am simțit ceva extraordinar.

“U” Cluj: Există vreo diferență între fotbalul din America de Sud și stilul de joc pe care l-ai regăsit aici, în Europa?

Lucas Chacana: Fotbalul de aici e destul de similar cu cel din America de Sud. Și aici și acolo se joacă foarte intens. Se pune foarte mare accent pe pregătirea tactică și tehnică. În general, cred eu, fotbalul a devenit un sport foarte dinamic peste tot pe glob.

“U” Cluj: Care sunt cele mai importanți calități ale jucătorului Lucas Chacana?

Lucas Chacana: Sunt o extremă ce joacă foarte avansat. Misiunea mea în joc este să ofer pase decisve celui care joacă ca vârf, însă în același timp eu trebuie să creez faze periculoase și să înscriu. Mă caracterizează voința, determinarea și dorința de a ajuta echipa în orice moment.

“U” Cluj: Care sunt obiectivele tale pentru noul an?

Lucas Chacana: Obiectivele mele pentru acest an sunt similare cu cele ale echipei. Îmi doresc să promovez cu ”U”. Trebuie să luăm totul pas cu pas și să mergem înainte muncind însă și cu puțină modestie. Să ne facem treaba și să scoatem rezultate bune.

Argetinianul a și înscris de ja primul său gol în tricoul alb-negru, în amicalul cu FC Voluntari 2. În actualul sezon, Chacana a jucat 5 partide în Liga 1 și una în Cupa României pentru Poli Iași. De-a lungul carierei, mijlocașul de bandă a mai evoluat la San Martin, Huracan, Tigre, Atletico de Rafaela, Los Andes și Moron.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza