Lucian Bute, dezamăgit de vestea primită

Lucian Bute, dezamăgit de vestea primită
Un post de radio din canadian a prezentat, vineri, un document cu rezultatul probei B a testului antidoping al boxerului şi i-a cerut forului mondial de box să-l informeze pe sportivul român.

Potrivit unui comunicat al Comisiei pentru Box şi Wrestling din cadrul districtului Columbia, SUA, proba B recoltată pe 30 aprilie, după meciul Lucian Bute-Badou Jack pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, a fost depistată pozitiv cu ostarină, substanţă aflată pe lista celor interzise.

Comisia din Columbia menţionează că Lucian Bute nu a fost încă notificat cu privire la rezultatul testului B şi i-a cerut forului mondial de box WBC să-l informeze pe sportivul român.

Staff-ul fostului campion mondial IBF nu a confirmat ştirea, dar Lucian Bute va apărea vineri dimineaţă (9.30, ora Canadei) într-o conferinţă de presă pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Contactat de către postul de radio canadian, Bute a fost dezamăgit şi surprins de rezultatul pozitiv al probei sale B la testul antidoping.

"Am aşteptat rezultatul din partea Comisiei de la Washington. Avocatul meu a fost în contact cu ei, dar am fost luat prin surprindere. Sunt dezamăgit, aştept să văd şi eu raportul. O să vedem apoi ce decizie luăm. Nu ştiu ce să mai zic, abia am aflat decizia. Vom emite un comunicat de presă şi ne vom întâlni cu mass-media.

Sincer, m-am gândit că cineva cunoscut, din echipa mea, ar fi putut să contamineze proba cu acea substanţă. Nu am nicio idee, este o speculaţie. Nu pot da vina pe nimeni, am încredere în echipa mea. Tot ce pot spune este că toate substanţele pe care le-am luat mi-au fost oferite de către preparatorul fizic Angel Heredia. Înainte de lupta mea împotriva lui (James) DeGale, am fost testat de opt ori şi aceeaşi procedură a fost repetată înainte de a lupta împotriva lui Badou", a precizat Bute pentru sursa citată.

Pe 27 mai, Lucian Bute a fost informat că a picat testul antidoping, întrucât proba sa de urină conţinea urme de ostarină, substanţă aflată pe lista celor dopante. Sportivul a negat utilizarea unei substanţe interzise şi a precizat că este foarte încrezător în privinţa rezultatelor testelor B, care îi vor dovedi nevinovăţia, relatează mediafax.ro.

Ostarina se află pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) privind substanţele interzise din 2008.

 

 

Comenteaza