Lupescu: Domnul Traore trebuie să joace cinci ani în România ca să-l putem naturaliza

Lupescu: Domnul Traore trebuie să joace cinci ani în România ca să-l putem naturaliza
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat pentru ziuadecj.ro că nu se poate vorbi încă de acordarea cetăţeniei române lui Lacina Traore.
Evoluţiile bune ale lui Lacina Traore (20 de ani), pentru CFR, l-au adus în atenţia mai multor cluburi europene importante, dar nu şi în atenţia selecţionerului României. Traore a renunţat să joace pentru naţionala Coastei de Fildeş, dezamăgit că nu a fost inclus în lotul pentru Campionatul Mondial din 2010, şi ar putea evolua pentru orice naţională de pe glob. Prima opţiune o are Burkina Faso, ţară care i-a acordat deja cetăţenia.

Întrebat despre o eventuală naturalizare a lui Traore, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat pentru ziuadecj.ro: "Conform regulamentelor FIFA, domnul Traore trebuie să joace cinci ani în campionatul românesc pentru a putea vorbi de o naturalizare. Mă îndoiesc că domnul Traore ar putea primi cetăţenia mai devreme. Nu ştiu cum va proceda Burkina Faso în legătură cu el. Avem nevoie de jucători valoroşi, dar acesta este regulamentul", a spus Lupescu.
Comenteaza