Măcinaţi de accidentări, „ceferiştii” visează la o victorie cu Steaua: “E ultima şansă la titlu!”

Măcinaţi de accidentări,  „ceferiştii” visează la o victorie  cu Steaua: “E ultima şansă la titlu!”
CFR-ul va avea probleme în a alinia o formulă de start competitivă duminică, în confruntarea cu Steaua, de pe Naţional Arena.

Echipa lui Ioan Andone va pleaca azi la Bucureşti, iar mâine va susţine un joc decisiv în lupta pentru titlu. Pentru a mai păstra speranţe la un nou campionat, CFR-ul se vede nevoit să învingă, orice alt rezultat scoţându-i pe „feroviari" din cursă. Mai mulţi jucători importanţi ai clujenilor acuză probleme medicale.

Vass, Sare, Ronny, Deac, Martinez ar fi putut ajuta CFR-ul dacă ar fi fost apţi de joc. Vor reveni , cel mai probabil, abia în retur la o formă care să le permită să evolueze, dar până atunci Andone are şi alte probleme. Până în acest moment, tehnicianul nu ştie dacă va putea miza duminică pe oamenii care au creat golul cu United, Rafael Bastos, Moudou Sougou şi Pantelis Kapetanos, toţi acuzând probleme medicale. „Bastos are probleme, Kapetanos la fel, nu s-au antrenat deloc după meciul cu Manchester. Sougou nu s-a antrenat nici el. Şi Bjelanovic are unele probleme", a explicat antrenorul Ioan Andone. Chiar şi aşa, tehnicianul ia în calcul doar victoria pe terenul Stelei, meci pe care îl consideră „o finală". „Este cel mai important meci din campionat, iar un rezultat bun pentru noi înseamnă doar victoria. Trebuie să arătăm că suntem campionii României, chiar dacă Steaua arată bine, este în mare formă şi are cel mai bun start din ultimii ani. Dacă pierdem, va fi foarte greu să recuperăm 12 puncte. Meciul ăsta e o finală, aşa îl consider", a mai spus Andone. În afară de jucătorii accidentaţi, „Fălcosul" nu-l va putea utiliza nici pe Aguirregaray, uruguayanul fiind suspendat.
Tehnicianul "ceferist" va face mai multe schimbări în echipă faţă de duelul cu United, iar în defensivă va intra Maftei în centru, în locul lui Ionuţ Rada, considerat vinovat la golurile înscrise de van Persie. Cadu va reveni în apărare după ce şi-a ispăşit două etape de suspendare cauzate de eliminarea din meciul cu Pandurii.

Andone ar putea trimite în teren următorul "11": Felgueiras - Pinto, Cadu, Maftei, Camora - Hora, Mureşan, Luis Alberto, Valente - Nicoară - Kapetanos. După zece etape scurse din Liga 1, Steaua e lider cu 25 de puncte, în timp ce formaţia din Gruia se află pe locul 6, cu 16 puncte.

Partida dintre Steaua şi CFR Cluj se joacă duminică, de la ora 20:30 şi va fi transmisă în direct pe Dolce Sport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

„Gol norocos"

Andone a felicitat Steaua pentru succesul din Europa League împotriva danezilor de la FC Copenhaga. „A jucat cu o echipă bună, foarte bine organizată, dar au meritat să câştige. Steaua a fost mai bună. Nikolic a marcat un gol norocs, dar repet, Steaua a meritat să câştige", a declarat „principalul" clujenilor.

Comenteaza