Maeștrii apărării. "U" Cluj și CFR au impresionat prin defensivă în ultimele runde din campionat

Maeștrii apărării. "U" Cluj și CFR au impresionat prin defensivă în ultimele runde din campionat

Cele două rivale din oraș se pot lăuda cu cele mai puține goluri primite în ultimele 5 meciuri jucate în Superligă. În același clasament, în funcție de punctele adunate în ultimele 5 etape, CFR e pe locul 2, iar "U" pe 7.

Dacă CFR Cluj este recunoscută în ultimii ani pentru jocul defensiv, în special sub comanda lui Dan Petrescu, FC Universitatea Cluj este o formație intrată recent pe lista celor care pun accent pe apărare.

Sosirea lui Eugen Neagoe pe banca "studenților" a fost sinonimă cu îmbunătățirea organizării defensive și cu practicarea unui joc cât mai eficient pe contraatac. Stilul adus de noul antrenor a dat roade în clasament, "Șepcile roșii" reușind să obțină primele victorii de la revenirea în prima ligă.

În ultimele 5 jocuri disputate în campionat de cele două rivale din oraș, "U" Cluj și CFR Cluj se pot lăuda cu cele mai puține goluri încasate. Seria campioanei a început cu un eșec pe teren propriu în fața Farului, scor 1-3, însă apoi au urmat victorii fără gol primit cu FC Voluntari (4-0), CS U Craiova (2-0), FC Argeș (1-0) și Petrolul Ploiești (1-0).

De asemenea, FC Universitatea Cluj a început cu o înfrângere la limită seria de partide, 0-1 contra Rapidului. A urmat apoi o remiză cu FC U Craiova (1-1), victorii identice cu CS Mioveni și Chindia Târgoviște (1-0) și un egal cu FC Botoșani (1-1).

Astfel, echipele clujene au primit doar câte 3 goluri pe parcursul ultimelor 5 meciuri din Superligă. Prin comparație, liderul Farul Constanța a încasat 6, în timp ce una dintre candidatele la titlu care nu se regăsește, FCSB, a primit nu mai puțin de 10 goluri în aceeași perioadă.

Într-un clasament parțial al ultimelor 5 runde disputate în campionat, CFR Cluj ocupă locul al doilea, cu 12 puncte, la fel ca și Farul Constanța și Hermannstadt, în timp ce FC Universitatea Cluj ocupă poziția a 7-a, la egalitate cu FC U Craiova.

După jumătatea lunii octombrie, rivalele din oraș se vor duela de două ori într-o săptămână, iar cea mai bună apărare dintre cele două ar putea face diferența.

loading...
Comenteaza