Mai există speranță pentru "U" Cluj. Care a fost soarta echipelor cu un start slab de sezon în ultimii cinci ani

Mai există speranță pentru "U" Cluj. Care a fost soarta echipelor cu un start slab de sezon în ultimii cinci ani
| Foto: FC Universitatea Cluj

La capătul primelor șase runde din Superligă, trupa condusă de Erik Lincar ocupă penultimul loc în clasament, fiind una dintre formațiile care nu au cunoscut încă gustul victoriei.

Deși începutul de campionat a fost unul care a dat speranța fanilor, încetaîncet entuziasmul s-a risipit, iar "U" Cluj caută încă primul succes stagional. Ultima dezamăgire trăită de "Șepcile roșii" a venit în meciul cu Sepsi OSK, care a consemnat cea de-a patra înfrângere consecutivă a echipei clujene în primele 6 etape din Superligă.

Astfel, Universitatea Cluj face parte, alături de CS Mioveni și Chindia Târgoviște (5 meciuri), din grupul echipelor care nu au reușit încă să obțină o victorie în noul sezon de campionat. Situația în care se află "studenții" este una în care s-au aflat mai multe formații în ultimii ani.

Trupa condusă de Erik Lincar a strâns doar două puncte în primele șase etape, are un golaveraj negativ, de 4-9, în condițiile în care a jucat deja cu trei echipe din play-off-ul sezonului trecut, dar și cu deținătoarea Cupei și Supercupei României.

ZIUA de Cluj propune o analiză a sorții cluburilor cu un start de sezon asemănător cu cel al Universității Cluj. În ultimele cinci stagiuni, șase formații s-au aflat în situația de a nu înregistra niciun succes în primele șase runde din campionat.

În sezonul 2017-2018, Juventus București și Concordia Chiajna aveau câte două puncte după primele șase etape. Echipa din capitală avea un golaveraj de 3-9, în timp ce ilfovenii au marcat tot de 3 ori, însă au încasat doar 7 goluri. La finele acelui sezon, Juventus București avea să retrogradeze de pe ultimul loc, iar Concordia Chiajna încheia play-out-ul la trei puncte peste FC Voluntari, echipa care avea să joace barajul de menținere în primul eșalon.

În stagiunea următoare, 2018-2019, formația care avea să înceapă slab sezonul era chiar FC Voluntari, care se salvase la baraj. Echipa din Ilfov avea doar un singur punct după primele 6 runde și un golaveraj de 4-16. Cu toate acestea, FC Voluntari a încheiat stagiunea cu un avans de 4 puncte față de Hermannstadt, echipa ce avea să dispute barajul chiar cu Universitatea Cluj.

În sezonul 2019-2020, toate echipele din campionat câștigaseră măcar un joc până în runda a șasea. Ultimele clasate erau la acel moment Dinamo și Academica Clinceni, cu câte 3 puncte.

În stagiunea ce a urmat, 2020-2021, FC Argeș și Astra Giurgiu erau echipele ce nu obținuseră vreun succes în primele 6 etape. Ambele formații aveau câte un punct, cu un golaveraj de 4-12 pentru piteșteni și 5-16 pentru clubul de la malul Dunării. La finalul stagiunii, Astra retrograda, în timp ce FC Argeș încheia cu un avans de trei puncte față de locurile de baraj.

În sezonul precedent, Academica Clinceni era singura echipă aflată în situația de a nu fi obținut niciun succes după 6 etape. Ilfovenii aveau un singur punct și un golaveraj de 5-12. La finalul unei stagiuni marcate de probleme financiare, Academica Clinceni retrograda.

Astfel, în trei din cele 6 cazuri prezentate, formațiile fără succes în primele 6 runde din campionat au reușit să evite retrogradarea. De asemenea, în alte trei rânduri formațiile au retrogradat, dar situația financiară precară a contribuit decisiv la poziția ocupată în clasament.

Comenteaza