Mamadou Thiam poate deveni un jucător și mai bun: "E la 70-80% din potențial"

Mamadou Thiam poate deveni un jucător și mai bun: "E la 70-80% din potențial"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Atacantul senegalez a devenit, de la reluarea campionatului, principalul om de gol al Universității Cluj.

Mamadou Thiam a impresionat în actualul sezon, iar cifrele sale au devenit și mai bune odată cu sosirea lui Ioan Ovidiu Sabău. Tehnicianul i-a oferit un nou rol, iar senegalezul a dat un randament din ce în ce mai bun.

Directorul sportiv al Universității Cluj e convins că atacantul poate crește și mai mult și îl vede chiar evoluând într-un campionat mai puternic.

"Cred că el poate mult mai mult, e la 70-80% din potențialul lui. Dacă are încredere și ascultă ce i-am spus și ce îi voi mai spune, poate să devină cel mai important jucător de la "U" Cluj. E prea devreme să vorbim despre asta, trebuie să îl țin tot timpul conectat. Până acum avem o colaborare corectă.

La început nu i-a convenit că îl folosesc în zona centrală, voia să joace în partea stângă. El trebuie să stea în zona centrală, acolo e locul lui. Are viteză, are forță, lovește bine cu ambele picioare. Ne-am bucura dacă înscrie multe goluri, noi ne-am salva. Dacă clubul decide în vară să îl vândă și toată lumea are de câștigat e foarte bine.

Acum vreau ca el să fie concentrat pe ceea ce are de făcut. El trebuie să se transforme, dacă va reuși, va fi mult mai puternic. Trebuie să transforme greutatea în masă activă.

El ar putea juca și în Italia sau în Franța. Nu mai vorbesc de Olanda sau Belgia. Mă bucur că a crescut, ajutat și de coechipieri. Au încredere în el, vin cu multe mingi", a explicat Ioan Ovidiu Sabău.

În cele 16 partide de Superligă în care a evoluat, Mamadou Thiam a înscris de 7 ori și a oferit o pasă decisivă.

Comenteaza