Manchester City, miză de zile mari. Echipa a ales un portar care n-a mai jucat de 10 ani în Premier League

Manchester City, miză de zile mari. Echipa a ales un portar care n-a mai jucat de 10 ani în Premier League
| Foto: digisport

Pep Guardiola, tehnicianul de la Manchester City, i-a făcut o surpriză lui Scott Carson, un portar care nu a mai jucat de 10 ani în Premier League. El a fost împrumutat de la Derby County în urmă cu două sezoane, dar nu s-a bucurat niciun minut de tricoul "cetățenilor". 

Fostul internațional englez a început titular duelul cu Newcastle, bifând prima apariție în Premier League după 3.645 de zile de la ultimul joc.

Scott Carson, portarul lui Manchester City, a bifat primul meci în Premier League după 10 ani
"Sunt foarte fericit că am șansa să joc. Se putea întâmpla și sezonul trecut, însă Ederson se lupta pentru 'Mănușa de Aur'.

Am crezut că zilele mele în Premier League s-au încheiat, dar din fericire nu am renunțat. Am fost surprins, dar fiind aici, am muncit din greu și antrenorul a văzut acest lucru", a declarat Scott Carson, potrivit goal.com.

Ultima apariție a lui Carson în Premier League se înregistra pe 22 mai 2011, tot împotriva lui Newcastle, însă atunci apăra poarta lui West Brom. Diferența de timp dintre ultimele două partide ale lui Carson reprezintă un record absolut pentru campionatul englez, potrivit digisport.ro.

Scott Carson a evoluat de-a lungul carierei l Leeds United, Sheffield Wednesday, Liverpool, Aston Villa, Charlton, Wigan, Bursaspor, West Brom și Derby County. Portarul a făcut parte din lotul "cormoranilor" care a câștigat celebra finală UEFA Champions League de la Istanbul, din sezonul 2004/2005.

Comenteaza