Manchester United merge în finala Europa League după o remiză dramatică cu Celta

Manchester United merge în finala Europa League după o remiză dramatică cu Celta
Manchester United s-a calificat, joi, în finala Europa League, după ce a remizat 1-1 cu Celta Vigo, pe Old Trafford, în manșa secundă din semifinalele competiției.

"Diavolii roșii" au avut un început senzațional. Marouane Fellaini (17) a deschis scorul cu o lovitură de cap, din centrarea lui Marcus Rashford. Elevii lui Jose Mourinho au trăit însă periculos ultimele minute ale partidei de pe Old Trafford. Facundo Roncaglia (85) a înscris cu capul pentru 1-1 și Celta mai avea nevoie de un singur gol pentru a se califica în finală.

Trei minute mai târziu, ambele formații au pierdut câte un jucător. Bailly și Roncaglia (88) au fost eliminați de Ovidiu Hațegan în urma unei altercații. Scorul a rămas nechimbat până la final și Manchester United merge în finala de la Stockholhm, unde o va întâlni pe Ajax Amsterdam. La meciul de pe Old Trafford au fost prezenți fostul mare tehnician Sir Alex Ferguson, care a petrecut 27 ani pe banca lui United, dar și Sir Bobby Charlton, un jucător emblematic din istoria formației engleze.

Este prima calificare pentru United în ultimul act al unei competiții europene după finala Champions League din 2011, desfășurată pe Wembley, în care englezii au cedat cu 1-3 în fața Barcelonei. Săptămâna trecută, echipa lui Jose Mourinho a trecut cu 1-0 de Celta în prima manșă din semifinalele Europa League, unicul gol fiind marcat de Rashford.

La rândul ei, Ajax s-a calificat în finală după 5-4 la general cu Lyon. În tur, olandezii s-au impus cu 4-1 pe Amsterdam Arena, dar au fost învinși cu 1-3 pe terenul francezilor.

Finala dintre Manchester United și Ajax Amsterdam va avea loc miercuri, 24 mai, la Stockholm. Câștigătoarea Europa League va obține calificarea directă în grupele Uefa Champions League.

Manchester United - Celta Vigo 1-1 (1-0)

Au marcat: Fellaini (17)/Roncaglia (85)

Cartonașe galbene: Blind, Herrera/Fernandez, Aspas, Cabral

Cartonașe roșii: Bailly/Roncaglia

Manchester United: Romero - Valencia, Bailly, Blind, Darmian - Fellaini, A. Herrera, Pogba - Mkhitaryan (Carrick 77), Rashford (Smalling 89), Lingard (Rooney 86). Antrenor: Jose Mourinho

Celta: S. Alvarez - Mallo, G. Cabral, Roncaglia, Jonny - Wass (Jozabed 46), Radoja (Bongonda 68), P. Hernandez - I. Aspas, Guidetti, P. Sisto (Beauvue 80). Antrenor: Eduardo Berizzo

Arbitru: Ovidiu Hațegan (România)

Stadion: Old Trafford, Manchester (Anglia)

Comenteaza