Mandorlini a început cu dreptul al doilea mandat în Gruia. CFR Cluj, victorie fără emoții contra Politehnicii Iași

Mandorlini a început cu dreptul al doilea mandat în Gruia. CFR Cluj, victorie fără emoții contra Politehnicii Iași
| Foto: facebook.com/CSMPolitehnicaIasiOficial

Formația clujeană s-a impus în fața nou-promovatei, scor 2-0, în prima etapă a sezonului regulat din Superligă.

Într-un nou sistem și cu un nou sponsor principal pe tricouri, "feroviarii" au început cu un gol încasat rapid, însă au fost salvați de VAR, care a anulat reușita ieșenilor și au șters eroarea imensă a lui Țîru (4). Chiar și așa, după aproape un sfert de oră, Camora a avansat în flancul stâng, a centrat în forță, iar portarul oaspeților a respins în piciorul lui Bîrligea, care a deschis scorul (12).

În minutele ce au urmat, clujenii au încercat să își impună jocul, însă au existat multe nesincronizări, iar elevii lui Mandorlini au părut încă neadaptați idelilor propuse de tehnicianul italian. Treptat, ieșenii au trecut peste emoții și au încercat acțiuni ofensive, dar CFR a stat bine la capitolul organizare defensivă.

Pe finalul primei părți, Jefte a scăpat pe contraatac, a fentat un fundaș advers, dar a reluat slab, pe direcția portarului. Așadar, scorul pauzei în Gruia a fost 1-0.

Actul secund a început cum nu se poate mai bine pentru gazde, care au punctat din nou. În urma unei degajări a lui Țîru, Manea a profitat de lipsa de reacție a defensivei adverse și l-a învins pe Jankov cu o lovitură de cap (49). Jocul și-a pierdut din ritm după ce prima oră de joc s-a scurs.

"Feroviarii" au fost mulțumiți cu scorul de pe tabelă, în timp ce nou-promovata a părut depășită de ritmul primei ligi. Minutele s-au scurs cu repeziciune în Gruia, iar CFR Cluj s-a îndreptat spre primul succes din noul sezon, 2-0 în fața Politehnicii Iași.

Comenteaza