Maratonul Apuseni ia startul sâmbătă. Vezi traseul

Maratonul Apuseni ia startul sâmbătă. Vezi traseul
Sute de alergători profesionişti şi amatori vor lua statul Maratonului Apuseni, sâmbătă, 24 mai.

Competiția se va desfășura în masivul Muntele Mare din Munții Apuseni, cu startul și sosirea în stațiunea turistică Băișoara, unde vor fi așteptați în acest an aproximativ 600 de alergători.

Aflată la a 4-a ediție, competiția sportivă a devenit un adevărat fenomen care provoacă alergătorii profesioniști și amatori să parcurgă distanțele de maraton (42,8 km) și semimaraton (21,1 km), pe unul din cele mai impresionante trasee de trail running din țară.

Traseul propus concurenților este: Pensiunea Skiland (start) - Plopiș - Izvorul Gabrienii - Șesul Cald -Colțul Rotund - sub vf. Pietrele Mărunte - Crucea Crencii - Bocșești - Săgagea -
Știolne - Cornu Pietrii - Valea Tisei - Dealul Boinic - Valea Vadului - Pensiunea
Skiland (sosire).

Prin acest eveniment, Clubul Alpin Român își propune să promoveze sportul și alergarea montană pe traseele de trail running, cu respectarea naturii, dar să atragă iubitorii de natură și munte, precum și alergătorii montani din țară și străinătate în zona Apusenilor.

Clubul Alpin Român, organizatorul acestei competitii, este membru al Uniunii Internaționale a Asociațiilor de Alpinism, activ din 1936, cu mai multe secții întoată țara, în care activează peste 300 de membri (cățărători, speologi, alpiniști, alergători,drumeți, practicanți de schi alpin și bicicliști montani.

 

 

Etichete
Comenteaza