Maratonul Apuseni, în 23 iunie în Muntele Băişorii şi două sate

Maratonul Apuseni, în 23 iunie în Muntele Băişorii şi două sate
A treia ediţie a Maratonului Apuseni are loc peste patru zile, în staţiunea Muntele Băişorii şi în satele Săgagea şi Belioara.

 

Maratonul cuprinde trei probe - maraton: 42, 8 km cu o diferenţă de nivel de 2230 metri, semimaraton: 21,3 km cu o diferenţă de nivel de 883 metri şi proba Family - 3,16 km cu 158 metri diferenţă de nivel.

Ediţia din acest an se prezintă cu un nou traseu pitoresc: s-au eliminat cei 10 km de drum forestier dintre satul Săgagea şi Izvorul Belioarei. „Varianta de evitare a drumului de macadam o pregătisem în toamna 2012 să treacă şi printr-un colţ al rezervaţiei geo-botanice Scăriţa-Belioara, cu aprobarea custodelui acesteia, dar în iarna recentă o zonă a fost calamitată prin prăbuşirea în masă a brazilor slăbiţi de un incendiu din toamna trecută. Asta ne-a obligat să muncim pentru a face cât mai placută pentru alergat o altă variantă, care ocoleşte rezervaţia prin stânga, prin pădure şi câteva poieniţe , pe o veche potecă pe care natura începuse s-o împădurească, "inundând-o" cu lăstărişuri, copaci, crengi şi pietre", a spus Dinu Mititeanu, preşedinte de onoare Clubul Alpin Român secţia Universitară Cluj.

Comenteaza